Vriendenschaar E6 kampioen na spannende finale tegen Vriendenschaar E7

E-pupillen zaterdag, E6, 6e klasse 63

18 april 2015 12:00

Dat maak je niet vaak mee. Een finalewedstrijd om de eerste en tweede plaats in de poule tussen twee teams van Vriendenschaar. Dat moest wel een mooie wedstrijd worden!
De spanning was al duidelijk voelbaar, zowel bij de jongens op het veld als bij de grote groep ouders, vrienden en bekenden langs de lijn.

E6 speelde een sterke eerste helft. Na de openingstreffer door Junior maarke Jonne het tweede punt. E6 sloot met een comfortabele 2-0 voorsprong de eerste helft af. Maar de jongens van E7 bleken niet van plan zich te laten inpakken. Kort na de rust maakte zij hun eerste tegendoelpunt en kort daarna de gelijkmaker. Maar E6 herstelde zich. Jonne scoorde 3-2, en kort voor het einde maakte Benno het slotdoelpunt. 4-2 was de eindstand.

Hierop volgde een blijde feestvreugde, waarin beide teams genoten van kinderchampagne. Het was ten slotte een mooie prestatie om als Vriendenschaar zowel eerste als tweede te worden!

Hiermee is E6 dit seizoen dus tweevoudig kampioen. Heel erg knap!

Nog even de cijfers:
Deze poule eindigde E6 ongeslagen op de eerst plaats met 14 wedstrijdpunten (4 gewonnen, 2 gelijk), met 34 doelpunten mee en 18 doelpunten tegen.
Over het hele jaar kijkend was Jonne de topscoorder met 37 doelpunten, gevolgd door Junior met 33 doelpunten. Dit was natuurlijk nooit gelukt zonder dat het hele team hun spitsen zo goed hadden aangespeeld.
Over het gehele jaar zijn maar liefst 160 doelpunten gescoord. Dat is een enorme prestatie!