87'

A-junioren zaterdag, A2, 3e klasse 07

21 maart 2015 15:45

Bas van Ingen

De voortekenen waren slecht: te weinig spelers bij de A3, een ontbrekende doelman bij de A2 en een tekort aan scheidsrechters. Daarbij kwam nog dat de donderspeech van Wilco om meer te trainen niet had geholpen - dus het was maar de vraag of de punten in Culemborg zouden blijven.

Maar dan zie je dat Vriendenschaar niet alleen een naam is:

• Scheidsrechter Bas van Ingen was bereid twee wedstrijden te fluiten.
  • Vijf spelers van de A2 vielen in bij de A3.
  • Doelman Servi van de A3 hielp de A2 uit de brand.
  • In de rust pittig gesproken over frustrerend lage trainingsopkomst - dat helpt.

Dan de wedstrijd tegen het laaggenoteerde Sporting. Met nog wat moeheid in de benen van de wedstrijd van de A3 kon Sporting openen door na 10 minuten hard en hoog invaller-doelman Servie te passeren. Trouwens, de hele wedstrijd onderscheidde Servi zich met prachtige saves en adequaat uitlopen. Pas na 25 minuten maakte Mark van Iterson indruk door via een schot van afstand gelijk te maken. En pas vlak voor rust verzilverde Stephan een cadeautje van de doelman van Sporting.

Maar na de rust lukte er veel tot alles. Een galavoorstelling en totale vernedering van Sporting. Vooral Stephan was op dreef door twee assists en vijf (!) treffers. Het ging ineens heel snel en zo werd de eindstand 9-2 en die was dan ook verdiend. Met deze score gaat de A2 gelijk op met topper Houten, dat vorige week ook 7 doelpunten meer scoorde dan Sporting.

De komende twee weken spelen we tegen subtoppers Kampong en Jonathan. Intussen heeft de concurrentie makkelijke tegenstanders, dus het wordt aanpoten. Bij winst wordt 18 april een spannende dag als Houten en Delta Sports elkaar punten afhandig maken.

Geniet intussen van de tweede plaats (in verliespunten). En hou elkaar scherp op de training.