68'
69'
78'

1 februari 2015 14:00

De oefenwedstrijd van ons eerste elftal tegen GVV uit Geldermalsen leverde een niet alledaagse uitslag op. Het werd 6-5 voor ons elftal. Zo'n uitslag is natuurlijk spectaculair, maar tegelijk is de vraag of zoveel doelpunten in deze wedstrijd wel nodig waren.

Bij de eerste drie doelpunten van GVV ging onze defensie niet geheel vrij uit en bij het derde doelpunt van Vriendenschaar blunderde de GVV-keeper.

Het doelpuntenfestijn nam een aanvang in de 24e minuut. Tibor Veldhuizen wilde zich vrij spelen in de defensie, verspeelde de bal, gleed ook nog een keertje uit. Hij moest daarna toezien hoe uit een scherpe voorzet van GHVVde bal werd binnengekopt (0-1).
Direct hierop volgde een vloeiende aanval van Vriendenschaar en Boaz Souhuwat doelpuntte. 1-1 in de 25e minuut.

In de 29e minuut kwam Vriendenschaar op voorsprong door een hard schot van enige afstand, Martijn Wuite was de doelpuntenmaker. Maar vanaf de aftrap nam GVV de bal in bezit, ploegde zich door de verdediging van Vriendenschaar. Rody Honingh kwam zijn doel uit maar er was enige aarzeling en deze werd afgestraft: 2-2 (minuut 30).

Weer twee minuten later keek Vriendenschaar tegen een 2-3 achterstand aan. De GVV-aanval werd teveel vrij gelaten en dat leverde opnieuw een Geldermalsens doelpunt op.

In de 39e minuut kwam ons elftal weer op gelijke hoogte. Ditmaal ging de GVV-keeper onbedaarlijk in de fout door de bal verkeerd weg te trappen. De bal kwam voor de voeten van Boaz, die met een harde schuiver de 3-3 liet aantekenen.

Deze 3-3 werd ook de ruststand.

In de tweede helft stond onze vaste reservekeeper Tom Verwey op het doel. Hij zou een waardig vervanger blijken, getuige onder meer onderstaand moment:

Na de rust gingen de ploegen verder waar ze waren gebleven. De tweede helft was nog nauwelijks begonnen of Servanio Martina maakte 4-3 (minuut 47).  De defensie van GVV dacht aan buitenspel, maar verdedigde ook slaperig.

Tien minuten later was er een snelle uitval van GVV en de bal ging zonder pardon in het Vriendenschaardoel (4-4).

In de 59e minuut kreeg Vriendenschaar een vrije schop te nemen even buiten de zestien meter en recht voor het doel. Het schot van Marcel Soepnel ging een metertje over de lat.

In de 64e minuut verhinderde de GVV-keeper door een fraaie redding dat Vriendenschaar weer op voorsprong kon komen. Maar vier minuten later was hij kansloos op een fraai schot van Illias Dahri (5-4).

Ook die stand bleef geen lang leven beschoren, want met een fraai schot kwam GVV wederom langszij: 5-5 (minuut 69).

In de 78e minuut nam Vriendenschaar wederom de leiding. Een schot van Vriendenschaar stuitte op de keeper, maar kwam opzij in het bezit van Boaz. en die liet een schuiver los waarop de GVV-keeper geen antwoord had: 6-5.

GVV-nam geen genoegen met de achterstand en probeerde toch nog een goal te maken. In de 80e minuut kreeg GVV zelfs vier corners aschterelkaar te nemen. Tom Verweij redde een keer knap en verder waren het Vriendenschaarbenen die de bal tot corner verwerkten. De cornerreeks eindigde met een wild schot van een GVV-aanvaller die ergens bij de andere cornervlag terecht kwam.

Servanio kopte in minuut 84 nog een keertje net over het doel van GVV. Daarna gebeurde er weinig opwekkends meer en floot de scheidsrechter bij 6-5 af. Het scorebord had het er maar warm van gekregen.