88'

Mannen Zondag standaard 1, 3e klasse D

6 december 2009 14:00

Mand, J.C.

Vriendenschaar heeft helaas een 4-1 nederlaag geleden bij Wasmeer. De nederlaag was verdiend te noemen, zonder dat Wasmeer aanspraak mocht maken op veel beter te zijn. De doelpunten van Wasmeer vlak voor en vlak na rust werden Vriendenschaar fataal. Er werd daarna vruchteloos de aanval gezocht. Vlak voor het eindsignaal scoorde Wasmeer nogmaals.

Wasmeer - Vriendenschaar was vooralsnog een vrij gelijk opgaande wedstrijd. Wasmeer hanteerde bij voortduring de lange bal om zijn spits aan te spelen. Vriendenschaar stelde daar beter veldspel tegenover.

In de 35e minuut mocht Harry Buur een vrije schop nemen van zo'n 25 meter vanaf het doel. De bal werd weliswaar nog aangeraakt door een speler van Wasmeer, doch vloog mede daardoor bovenin het doel. 0-1 voor Vriendenschaar derhalve.

In de 43e minuut kwam Wasmeer langszij door een foutieve inschatting van onze doelman Vincent Rinck. Bij een voorzet van Wasmeer liet Vincent de bal los, waarna deze bij de spits van Wasmeer kwam. Die aarzelde niet en schoot de 1-1 in het verlaten doel.

De ruststand had al moeten zijn aangebroken, maar de scheidsrechter liet nog doorspelen. In 'blessuretijd' kreeg Wasmeer nog een vrije schop te nemen. De bal werd nog wel aangeraakt door onze doelman, maar verdween desalniettemin in het net: 2-1, tevens rust.

Direct na rust gooide Wasmeer de wedstrijd eigenlijk al op slot door de 3-1 te scoren.
Hierna probeerde ons elftal op zoek te gaan naar de aansluiting en mogelijk méér, maar Wasmeer gaf eigenlijk geen kansen weg. En vlak vóór het einde van de wedstrijd bezegelde Wasmeer met nog een doelpunt onze nederlaag.

Ons elftal was al gehandicapt aan de wedstrijd begonnen als gevolg van enkele schorsingen en blessures. Na de rust bestond ons elftal voor de helft uit A-junioren.
Aan de inzet heeft het niet gelegen, maar Wasmeer was vandaag wat beter en slimmer in de afwerking.

Door deze en de andere uitslagen zijn we het zicht op een plaats in de top even kwijt geraakt. We hebben nog wel een wedstrijd tegoed tegen Brederodes.
Zondag  aanstaande  treffen we echter eerst Maarssen thuis en dan volgt op 20 december de inhaalwedstrijd tegen Brederodes in Vianen.

SO Soest - Baarn 5-0
Maarssen - DHSC 2-3