Assist: Tim Kragten

A-junioren zaterdag, A2, 3e klasse 07

28 februari 2015 14:00

Niek van de Wiel

En toen waren er nog vijf kampioenskandidaten: de 3-1 overwinning van de A2 zorgde ervoor dat tegenstander VVIJ kansloos is met 7 verliespunten meer. De eerste helft was de A2 beter, maar mede door de straffe tegenwind was de ruststand slechts 0-0. Na rust waaide het iets minder, maar voldoende voor de A2 om door te drukken naar een 2-0-stand met twee fraaie treffers van Danny. Vooral de tweede, uit een hoekschop, was van een grote schoonheid,waarbij Danny als een ware Zlatan hoog uittorende boven de rest en raak kopte.

Toch werd het nog spannend, toen onze voortreffelijk keepende Maxim werd verrast door een ´Sunday shot´ van VVIJ.

Gelukkig kon Ferry uit wederom een corner de 3-1 aantekenen voor een verdiende overwinning.

Na afloop verraste trainer-coach Wilco het team met een donderspeech. De volgende filmopname uit de oude doos geeft de sfeer goed weer, na afloop in de kleedkamer van de A2.

Streng als Van Gaal:

In de woorden van Wilco:

1. Gefeliciteerd met de overwinning.
  2. 70 procent van de spelers vertoont te weinig trainingopkomst, terwijl anders was afgesproken. Ik verwacht vanaf nu ander gedrag.
  3. Geniet van de overwinning.

Een keurig verpakte slecht-nieuwsboodschap (de sandwichmethode, het slechte verpakken in een positief begin en slot). We zijn benieuwd wat dit gaat opleveren, want wie wil winnen moet zich aan de afspraken houden en dus komen trainen.

Voor een sfeerimpressie van een kampioenschap, kijk hier maar eens. Wie daar geen zin in heeft….(kijk naar omstreeks minuut 2:45).