... (penalty)
57'
... (e.d.)

18 januari 2015 10:30

Een gemankeerd eerste elftal heeft thuis met 1-2 van vierdeklasser Beesd verloren. Een wat onnodige nederlaag, maar de uitslag staat er dan wel.

Deze partij voetbal stond niet in het oorspronkelijke oefenprogramma. Eerder kon je spreken van een 'ingelaste uitzending'. En door verplichtingen die eerder al waren aangegaan ontbrak een fors aantal basisspelers zoals Tibor Veldhuizen, Niek Amelink, Mo Ramdani, Farid Bouzbib en Boaz Souhuwat. Alle gelegenheid daardoor voor trainer Harry Buur om een aantal spelers uit te testen in een per saldo piepjong team.

Vriendenschaarcorner, naast.

De krachtsverschillen tussen beide teams waren niet groot. Zeker in de eerste helft was Vriendenschaar de betere partij, ook statistisch gezien als je het aantal aanvallen, schoten op doel en corners geteld zou hebben. Dat Vriendenschaar in de 31e minuut op een 1-0 voorsprong kwam door een krachtig schot van Michael Soepnel was dan ook meer dan verdiend.

Lang mocht ons elftal niet van deze voorsprong genieten, want drie minuten later stond het alweer 1-1. Een (te?) lichte overtreding in het strafschopgebied was voor de scheidsrechter, die overigens rustig leidde in dit sportieve duel, aanleiding om de bal voor Beesd op de stip te leggen.  De strafschop werd echter door onze keeper Rody Honingh gestopt, maar niet klemvast. De rebound had eenvoudig weggewerkt kunnen worden door onze verdediging. Kennelijk rekende men er niet op dat de bal gestopt zou worden. En daardoor kon een speler van Beesd de bal alsnog in het doel werken (1-1).

Vlak voor rust kreeg Vriendenschaar nog een goede kans om weer op voorsprong te komen. Het schot van Illias Dahri ging helaas langs de verkeerde kant van de paal.

De tweede helft was Vriendenschaar in minder goede doen. In de 52e minuut was Beesd dichtbij een tweede doelpunt. Een kopballetje van opzij schampte de lat van het Vriendenschaardoel. Vijf minuten later kreeg Beesd toch zijn tweede doelpunt. Rody verkeek zich zo op het oog op een hoog opstuitende, wellicht effectvolle bal, die hij zelf nog een zodanig zetje gaf dat de bal het eigen doel in ging.

Je kunt natuurlijk niet in de hoofden van de spelers kijken, maar dat er gedacht werd 'over mijn lijk, we gaan de achterstand ongedaan maken', dat leek toch niet zo te zijn. Want meer en meer ging ons elftal zich bezondigen aan foutieve passes of juist 'veilige' passes aan een opzij staande medespeler. Er kwamen desondanks wel kansen, maar schoten werden geblokkeerd of gingen naast.

In de slotfase, minuut 87 was aangebroken,  moest Rody Honingh handelend optreden door een van dichtbij ingeschoten bal tot corner te duiken. Twee minuten later dook Illias Dahri op in het doelgebied van Beesd. Zijn inzet schampte echter alleen de lat en werd daarna tot corner gewerkt.

De scheidsrechter trok nauwelijks tijd bij vanwege blessurebehandeling en dat kon het handjevol toeschouwers wel op prijs stellen, want het was kil en dampig geweest. Op naar de koffie.

Harry Buur zag diverse spelers aan het werk, maar was er niet echt opgewekt door geworden. Komende woensdag komt Brederodes zaterdag op bezoek en dan zal ons elftal zowel aanvallend als verdedigend meer moeten laten zien. Brederodes is geen katje om met zachte handschoenen aan te pakken.