... (penalty)

A-junioren zaterdag, A2, 3e klasse 07

7 februari 2015 15:45

Jan Schaap

Een overwinning tegen het sterke Argon zou de A2 in hoger sferen brengen. Maar dan moest de A2 wel boven zich uitstijgen, want de fysiek sterke spelers uit Mijdrecht scoren er doorgaans lustig op los.

De mannen van Wilco stroopten dan ook de mouwen op en er ontrolde zich voor de rust een boeiend schouwspel, zonder doelpunten. Aan de ene kant mogelijkheden voor onze aanval, aan de andere kant een perfecte safe van onze doelman Maxim.

Na rust bracht Wilco een kwartet vervangers in, die daarvoor in zaterdag 2 hadden gespeeld. Weliswaar niet okselfris meer, maar wel met veel kwaliteit. Het gevolg hiervan was dat Argon nauwelijks gevaar aan onze zijde kon stichten. Het wachten was op de logische voorsprong van de A2. Maar de mogelijkheden werden geen kansen en dan weet je wat er gebeurt: uit een spaarzame counter scoorde Argon geheel onverdiend 0-1.

Met nog 20 minuten te spelen besloot de A2 tot een slotoffensief, met als gevolg een wat fysiekere wedstrijd. Lex was daarvan het slachtoffer, toen hij nog net binnen het strafschopgebied werd aangepakt. De penalty was terecht, maar deze voelde bij Argon slecht, omdat er geen sprake was van een doelkans. Penaltyspecialist Wout liet zich deze buitenkans niet ontzeggen, eiste de bal op en deed waarvoor hij specialist is: hard en hoog scoren.

Argon reageerde getergd en veroorzaakte zo een vrije schop die Lex vanaf links hard en recht op de doelman schoot. Deze schrok zo van de kracht van het schot dat hij de bal losliet, de bal lobte over zijn hoofd en pofte in het doel. Het schaamrood verscheen op diens kaken, terwijl Lex zich liet bewonderen door het massaal aanwezige zaterdag 2.

Met nog een kwartiertje te spelen ging de A2 over tot galleryplay en het wachten was op de logische 3-1. Maar Argon speelde als een soort van Duitsland. Keihard bleven ze knokken, met geel en vervolgens rood als gevolg. De Argonspeler wacht een schorsing van minimaal 4 wedstrijden door een gemene overtreding die zijn tegenstander letsel had kunnen toebrengen.

Deze laatste vijf minuten verliepen emotioneel. En bij de volgende actie van Argon in ons strafschopgebied gebeurde wat onvermijdelijk was: een penalty, waardoor Argon op 2-2 kwam. De wedstrijd duurde dus eigenlijk 10 minuten te lang, waarbij de schade nog groter had kunnen zijn als scheidsrechter Jan Schaap op de valreep nog een penalty had toegekend aan Argon. Voor de spelers van Argon was het heel duidelijk - dat was een penalty.

Beide partijen hadden zicht op de overwinning, dus was de uitslag 2-2 terecht.