82'
90'

10 mei 2015 14:00

Draaijer, H.C.

Het eerste elftal heeft de competitie afgesloten met voor zijn doen een monsterscore. Het werd 7-1 tegen BFC, dat daardoor degradeerde naar de vierde klasse. De grote overwinning leverde voor de derde periode verder niks voor Vriendenschaar op.

Vriendenschaar was van meet af aan de sterkere ploeg, maar was in de eerste vijfentwintig minuten niet de gevaarljkste. Rody Honing moest in het eerste kwartier met twee knappe reflexen ons elftal op de been houden en BFC schoot ook nog een keertje naast. Het enige wapenfeit van Vriendenschaar was tot dan, in de 9e minuut, een weinig krachtig schot op het BFC-doel. Ook in de 25e minuut eindigde een Vriendenschaaraanval met een slap schot.

Gaandeweg ging ons elftal beter voetballen en werden de passes ook zuiverder. In de 35e minuut werd bij een Vriendenschaaraanval de bal zo scherp voorgezet, dat Maurice van dichtbij kon inschieten (1-0).

Zes minuten later werd de tegenstand van BFC al gebroken, toen Maurice Sporkslede de bal vanaf de flank voorzette en Illias Dahri van dichtbij de 2-0 kon scoren.

In de 43e minuut konde BFC-aanval zo maar doorlopen en kwam BFC op 2-1. Een minuut later was het toch weer 3-1. Een goed genomen lange corner; Tolunay Sezer liep zich voor het BFC-doel vrij en tikte fraai in.

Rust 3-1.

BFC zat definitief in de kreukels toen in de vijftigste minuut Twan Regtien door de BFC-verdediging heen kon lopen en oog in oog met de doelman van BFC kon scoren 4-1.

In de 60e minuut liet Servanio Martina zich vervangen door Milo Prins uit de A1. Die had helemaal geen hinder van debuutstress. In de 65e minuut zette Twan Regtien scherp voor en Milo scoorde: 5-1. En in de 82e minuut scoorde hij met een fraaie boogbal ook de 6-1. Tussendoor had hij nog een doelpunt voor ogen, maar hij kopte van dichtbij over. Hierdoor ontging hem een puntgave hattrick.

Op slag van affluiten scoorde Wesley Hazenberg nog de 7-1.

BFC bleek zich voor de wedstrijd al min of meer verzoend te hebben met degradatie. En Vriendenschaar had al een zekerheidje. De wedstrijd had mede daardoor een sportief verloop en de scheidsrechter. die overigens goed leidde, had eigenlijk een rustige middag.

De tegen BFC behaalde score doet vermoeden dat Vriendenschaar uit was op de derde periodetitel. Maar bij de rust zag het er al niet meer naar uit dat Vriendenschaar daarin zou slagen. Vooral VVZA had er al lustig op los gescoord. Aan het einde van onze wedstrijd bleek ook VVZA met 7-1 te hebben gewonnen en had HDS met 1-3 verloren van SCH '44. Op doelsaldo werd VVZA periodekampioen en werd Vriendenschaar tweede. Ons elftal gaat nu SCH '44 als periodekampioen van de eerste periode aflossen en dat op basis van de derde plaats op de ranglijst. We weten het nu voor de nacompetitie. Volgende week gaat Vriendenschaar naar VVA/De Spartaan.

Tijdens deze wedstrijd heeft Suzanna Leidelmeyer nog enkele foto's gemaakt die u  H I E R  kunt bekijken.

HDS -   SCH '44 1-3
  Brederodes -   Roda '46 1-3
  Saestum -   Laren '99 5-2
  Zwaluwen Utrecht 11   -   VEP 2-0
  Vriendenschaar  -   BFC 7-1
  Victoria -   De Meer 1-3
  VVZA -   Forza Almere   7-1

Voor de eindstand van de reguliere competitie klik hier.