52'
Michael Soepnel (penalty)

3 mei 2015 14:00

Drost, T.

Door het 1-1 gelijke spel tegen De Meer in Amsterdam, heeft ons eerste elftal zich verzekerd van een plaats in de nacompetitie die uitzicht biedt op promotie naar de tweede klasse. Eén punt uit de laatste twee wedstrijden zou volstaan en niet, zoals in de voorbeschouwing abusievelijk vermeld, twee punten.
Hoe dan ook Vriendenschaar is definitief door naar de nacompetitie. Een prestatie die bewondering afdwingt want dat was 'nooit gedacht' bij de aanvang van de competitie.

De langdurig door motregen geteisterde wedstrijd speelde zich in de eerste helft grotendeels af op de speelhelft van De Meer. De ploeg uit Amsterdam ging in de verdediging en probeerde met uitvallen gevaar te stichten. Eigenlijk was er, afgezien van het spelbeeld, niks opmerkelijks gebeurd, tot de scheidsrechter ineens een penalty toekende aan De Meer. Farid Bouzbib had in de ogen van de scheidsrechter hands gemaakt, terwijl het toch meer een geval van aangeschoten hands leek. Hoe dan ook, de bal ging in de achttiende minuut op de stip en De Meer schoot de strafschop onberispelijk in:1-0.

1-0 voor De Meer uit een penalty.

Hoewel de sterkere ploeg kon Vriendenschaar er niet meteen iets tegenover stellen, afgezien van enkele corners die tot niks leidden. Sterker nog, Vriendenschaar kwam bijna op 2-0 achter te staan. In de vierendertigste minuut was er een van de sporadische aanvallen van De Meer. Een schuiver volgde, maar Rody Honingh kon de bal liggend nog tot corner verwerken. Veel meer had Rody overigens in de eerste helft niet te doen.

Vlak voor het einde van de eerste helft kreeg Vriendenschaar een goede kans op de gelijkmaker. Uit een corner volgde een rebound. De bal werd ingeschoten, maar de keeper van De Meer kon de bal nog net over de lat tikken.

De rust ging met een 1-0 voorsprong voor De Meer in.

Ook in de tweede helft was ons elftal de sterkere ploeg, maar het keek wel tegen die 1-0 achterstand aan. Er was weinig opmerkelijks gebeurd, todat de scheidsrechter opnieuw een penalty toekende, nu vanwege hands aan de zijde van De Meer. Michael Soepnel ging achter de bal en schoot de bal raak. Plotseling stond ons elftal op 1-1.

Michael Soepnel benut de penalty voor Vriendenschaar, 1-1.

De wedstrijd was hierna zeer spannend. Vriendenschaar de betere en meest aanvallende ploeg. Maar De Meer, vrezend voor nacompetitie voor degradatie, vocht voor een beter rersultaat. Ons elftal had gezien het veldspel en de kansen het meeste recht op een overwinning maar die kwam er niet. Eén punt was voldoende. En voorzover De Meer gevaarlijk werd, was er altijd nog Rody die de gladde bal tegenhield. Aan het einde van de wedstrijd dreigde ons elftal het ene wedstrijdpunt nog te moeten inleveren. Bij een plotselinge kans dook De Meer voor het Vriendenschaar doel op. Een niet te missen kans eigenlijk, maar de bal werd toch, voorlangs ons doel, net naast geschoten.

Een kans voor Vriendenschaar in de slotfase. De bal gaat net naast.

Enkele minuten later floot de goed leidende scheidsrechter Barrels (vervanger van de heer Drost) voor het einde van de wedstrijd. De buit was voor Vriendenschaar binnen. De Meer moet volgende week nog een keertje aan de bak om de nacompetitie te kunnen ontlopen.

Waarom één punt voldoende was, had te maken dat Vriendenschaar weliswaar twee punten nodig had om HDS op de ranglijst voor te blijven, maar één punt op de daar achter staande ploegen. HDS zou Vriendenschaar alleen nog voorbij kunnen komen door twee overwinningen (en twee nderlagen van Vriendenschaar). Maar dan zou HDS periodekampioen worden van periode 3 en Vriendenschaar afzakken naar de vierde plaats. Maar in dit scenario was Vriendenschaar dan toch weer voor de nacompetitie geplaatst mits dit ene punt op de achtervolgende ploegen zou worden veroverd.

Hoe dan ook complimenten voor het team Vriendenschaar met Harry Buur als eindverantwoordelijke. Hij werd in de bus naar huis luidkeels toegezongen!.