75'
Illias Dahri (schot)

26 april 2015 14:00

Gom, R.C. van

Vriendenschaar heeft een toch wel sensationele 0-3 zege geboekt op Laren '99. Want ons elftal speelde driekwart van de wedstrijd met tien man. Het geluk was aan de zijde van Vriendenschaar doordat Laren in de eerste helft twee penalty's miste. Rody Honingh stopte er eentje en bij de andere strafschop ging Laren zelf in de fout.

Er was na de aftrap nog niet zoveel gebeurd, toen bij een uitbraak de aanval van Vriendenschaar onreglementair werd gestuit. De scheidsrechter wilde aanvankelijk voordeel voor Vriendenschaar geven, maar besloot vervolgens toch een vrije trap toe te kennen. Boaz Souhuwat zette zich achter de bal en schoot de bal laag langs de muur van Laren het doel in: 0-1. een opsteker.
In de zestiende minuut kreeg Farid Bouzbib de kans op de volgende treffer, maar zijn schot kon ternauwerdoor de keeper van Laren worden gestopt.

In de achttiende minuut kreeg Fabian van de Wel een gele kaart. Twee minuten later was er een aanval van Laren die vanaf de zijkant werd opgezet. De voorgezette bal kwam tegen de hand van Martijn Wuite en de scheidsrechter kende een penalty toe aan Laren. Rody Honingh ontpopte zich als held door de ingeschoten bal klemvast te stoppen.

Met een katachtige reactie stopt Rody een penalty.

Nadat er een tijdje weinig noemenswaardig gebeurd was, maakte Fabian van de Wel in de 22e minuut een zodanige overtreding in het strafschopgebied dat hij een penalty veroorzaakte en een tweede geel kaart te pakken kreeg. Fabian het veld af en hij moest toezien hoe Laren opnieuw aanlegde voor een strafschop. Dit keer schoot Laren de bal tegen de paal van het Vriendenschaardoel en in de rebound werd de bal naast geschoten. Ons elftal ontsnapte ten tweede male, maar moest nu wel verder met tien man.

Laren probeerde nu door te drukken, maar zag geen kans om het Vriendenschaardoel te doorboren, te meer daar Rody Honingh vlak voor rust met een geweldige redding de bal wist te stoppen. Rody blesseerde zich daarbij, maar kon weer worden opgelapt. Ons elftal haalde met een 0-1 voorsprong de rust.

Rody voorkomt, door zich voor de bal te werpen, een doelpunt van Laren.

Met tien man spelend, maar zeer gemotiveerd begon ons elftal aan de tweede helft. En er was snel succes.In de 51e minuut mocht Vriendenschaar een vrije trap nemen wegens hands van een Larenspeler. Farid Bouzbib lepelde de bal over de Larenmuur heen. Michael Soepnel stond op de rand van de zestien meter, nam de bal aan en schoot de bal hard en hoog in het Larendoel:0-2.

Michael Soepnel heeft de 0-2 gescoord en wordt 'begroet'door Niek Amelink.

In de 66e minuut gebeurde er van alles. Het begon met een uittrap van de doelman van Laren. De bal kwam voor de voeten van Boaz Souhuwat die meteen uithaalde.  De keeper van Laren moest terug sprinten maar zag de bal rakelings net naast zijn doel gaan. In dezelfde minuut werd een doelpunt van Michael Soepnel afgekeurd. Michael scoorde weliswaar uit een corner, maar Niek Amelink maakte op hetzelfde moment een overtreding. Een minuut later werd Boaz gewisseld voor Illias Dahri.

Laren begon met de moed der wanhoop aan een vroeg slotoffensief. Maar Vriendenschaar bleef op de been dank zij twee reddingen van Rody Honingh.

In de 75e minuut zonk Laren de moed in de schoenen. Een diepe bal werd door Servanio Martina aangenomen. Hoewel hij zwaar op de huid werd gezeten, wist hij de bal toch nog af te spelen op Illias Dahri en die kon voor de derde maal het Larendoel doorboren: 0-3.

Illias Dahri velt het definitieve vonnis: 0-3.

In deze stand kwam geen verandering meer. Vriendenschaar zegevierend naar huis, bovendien in de wetenschap dat de belangrijkste concurrenten ook nog verloren hadden. Vriendenschaar heeft met een ondertal keihard voor het resultaat gevochten en had bij vlagen ook de scheidsrechter zeker niet mee. Keeper Rody Honingh mag de man van de wedstrijd worden genoemd, omdat hij op belangrijke momenten ons elftal overeind hield. Nog twee wedstrijden te gaan en met vijf punten voorsprong op de naaste belager HDS. Het kan bijna niet meer mis gaan en de nacompetitie is bereikt. 'Bijna', want de huid van de beer mag niet eerder worden verkocht, voordat die geschoten is!!

Harry Buur, Marcel Uding en René van Dijk vallen in elkaars armen na het laatste fluitsignaal.

Ruud Veldhuizen maakte weer een hele serie foto's. Klik hier.

6 Forza Almere 13 punten en doelsaldo +6

De ploegen op plaats 1 en 2 doen niet mee voor de 3e periode en vanaf plaats 7 zijn ze kansloos te achten.