62'
... (scrimmage)

19 april 2015 14:00

Ozyar, F.

Ja u leest het goed. Vriendenschaar heeft onder ideale weersomstandigheden een uiterst pijnlijke 0-3 nederlaag geleden, nadat de rust met 0-2 was ingegaan.
En het zag er allemaal zo veelbelovend uit. Iedereen was tot op het bot gemotiveerd om deze belangrijke wedstrijd voor de derde periodetitel winnend af te sluiten. Eerder werd het in Leusden en nipte 1-0 nederlaag maar nu liep het totaal anders.

Roda begon sterk en drukte Vriendenschaar stevig in een verdedigende rol . Wel een gevaarlijk moment voor de goal van Roda na een kort genomen hoekschop van Farid. Hieruit kon tenslotte Tibor een venijnig schot op het doel van Roda afvuren, maar de bal werd net uit de hoek gepakt door de uitstekende keeper van de Leusdenaren.

Het schot van Tibor wordt knap gepakt door de Roda-keeper

Of het een cadeautje was of niet doet er niet toe, maar bij een aanval van Roda werd de rechtermiddenvelder compleet vrij gelaten. Hij kon aanleggen voor een schot waarna de bal als een bom insloeg in de rechterbovenhoek en Rody Honingh kansloos liet: 0-1.

Het spel golfde snel op een neer waarbij het vaak bij Roda net iets sneller ging en beter verzorgd was. Vriendenschaar wilde bij balaanname vaak eerst nog even een mannetje uitspelen wat niet altijd lukte met balverlies tot gevolg. Halverwege de eerste helft versierde Roda een vrije trap enkele meters buiten de de 16 vanaf de linkerkant. Het schot ging langs de muur en laag over de grond waarbij Rody net geen hand achter de bal kon krijgen en Roda op een 0-2 voorsprong kwam.

Ook de keeper van Roda moest enkele keren handelend optreden

Hierdoor sloop er onzekerheid in het team en trainer Harry Buur moest ingrijpen. Toluny Sezer kwam de plaats innemen van Servanio Martina na enkele ongelukkige acties van de laatste. Eigenlijk tot aan de rust geen of nauwelijks uitgespeelde mogelijkheden voor Vriendenschaar. Rusten dus met 0-2.

Al direct na de rust een gretig Vriendenschaar dat na balverovering door Michael en een breedtepass op Wesley die de aansluitingstreffer had kunnen maken. Alleen voor de keeper verdween het schot recht in zijn handen. Weg kans en weg de mogelijkheid om paniek bij Roda te veroorzaken. Daarna een misschien optisch iets sterker Vriendenschaar maar Roda liet het spel op zich af komen en sloeg toe waar mogelijk. Na ruim een kwartier in de 2e helft kwam de genadeklap. De bal kwam uit een hoekschop in handen van Rody die daarbij stevig werd gehinderd daardoor de bal los liet die prompt door een Roda-aanvaller over de doellijn werd gewerkt. Het fluitje van de scheidsrechter bleef uit en de 0-3 prijkte even later op het scorebord.

Ook soms gevaarlijke momenten voor het doel van Rody

Roda vierde hierna nog meer de teugels en liet Vriendenschaar komen. Dat leverde enkele riante mogelijkheden op die geen van alle werden benut. Een dure nederlaag waarbij in de laatste drie wedstrijden alle hens aan dek moet komen om voor de 3e periodetitel in aanmerking te komen. We rekenen op de veerkracht van het team dus dit MOET goed komen.

Door Ruud Veldhuizen is nog een serie foto's gemaakt die u  H I E R  kunt bekijken.