30'
Niek Amelink (schot)

12 april 2015 14:30

Hamersveld, J.M. van

Dank zij een doelpunt in de 30e minuut van Niek Amelink, heeft Vriendenschaar een kleine, maar o zo belangrijke overwinning geboekt op Forza Almere. Doordat HDS met 3-0 verloor van Laren '99, deed Vriendenschaar zowel op de ranglijst als in de derde periode goede zaken.

Beide teams hebben te maken met een straffe wind schuin over het veld. Het is altijd moeilijk te zeggen welke ploeg daar voor- of nadeel van ondervindt. In ieder geval speelde Vriendenschaar in de eerste helft tegen de wind in.
Beide ploegen hielden elkaar aanvankelijk in evenwicht, waarbij Forza probeerde het speelveld zo klein mogelijk te houden.
In de elfde minuut was de eerste kans voor Vriendenschaar, maar Boaz Souhuwat schoot de bal net over het Forzadoel. Direct erop kreeg Forza een uitgelezen kans om de score te openen. Een Forzaanvaller kwam bij een uitval vrij voor Rody Honingh. Rody lag al op de grond in een min of meer geslagen positie, maar de Forzaspeler zag toch nog kans de bal enkele meters over het Vriendenschaardoel te deponeren.

Vijf minuten later zette Tibor Veldhuizen op links een aanval op. Hij plaatste de bal naar Wesley Hazenberg die de bal vervolgens doorschoof naar de mee opgekomen Niek Amelink. De laatste kon met een simpele voetbeweging (zie foto aanhef)) het Forzadoel doorboren (0-1).

Daar gaat ie: 0-1 voor Vriendenschaar

Vóór de rust kreeg Forza nog een levengrote kans. Boaz Souhuwat werd voor buitenspel teruggefloten op aanwijzing van de  grensrechter van Forza, ten onrechte overigens. Forza kon echter nu een aanval opzetten. Uit deze aanval en in een doelpunrijke positie werd de bal opnieuw hoog overgeschoten.

De rust kwam hierdoor met 0-1.

De tweede helft gaf een rommelig wedstrijdbeeld. Van beide zijden was de balaanname pover en dat gold ook voor de passing.

In de 61e minuut werd de licht geblesseerde Servanio Martina gewisseld voor Tolonay Sezer. In de 63e minuut nam Boaz na een verre uittrap de bal goed aan en legde die opzij voor een van de twee mee opgekomen medespelers. Een meter of vijf voor het Forzadoel werd de bal toch nog hoog over de lat geschoten.Hierna redde Rody Honingh netjes na een aanval opgezet door Forza Almere. In minuut 65 een tweede wissel aan Vriendenschaarzijde. Boaz ging het veld uit en Maurice Sporkslede kwam hem vervangen.

In de slotfase begon Vriendenschaar de controle over het spel enigszins te verliezen en Forza rook nog een kans om gelijk te spelen. In de 86e minuut ontsnapte ons elftal. Via hotseknotsvoetbal verdween de bal in het Vriendenschaardoel. Maar mede op aanwijzing van onze grensrechter Marcel van Dalen keurde de scheidsrechter de treffer terecht af.

In de blessuretijd floot de scheidsrechter bij een aanval van Forza af wegens het aanvallen van onze keeper. En aan de andere zijde deed de scheidsrechter het daarna nog eens. Hierna het verlossende eindsignaal. Drie punten in de knip en opgetogen naar Culemborg terug!

14.30 uur - Forza Almere  - Vriendenschaar 0-1

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Laren '99 5 - 9 12 - 9 + 2

Ruud Veldhuizen maakte weer een serie foto's van deze zo goed verlopen wedstrijd.