62'

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

29 maart 2015 14:00

Waale, J.C.L.

Vriendenschaar heeft een regelmatige 3-0 zege op VEP uit Woerden geboekt. De weersomstandigheden waren erbarmelijk. Gegeven de striemende regen en de harde wind speelde ons eerste elftal, zeker in de tweede helft, een uitstekende wedstrijd. VEP had niet zoveel in te brengen en de winst kwam bij ons elftal dat daar met recht aanspraak op kon maken.

Hoewel het langdurig geregend had en ook tijdens de wedstrijd voortdurend regende, was het veld prima bespeelbaar. En zo te zien hadden de spelers er ook niet zoveel last van dat  het alsmaar bleef regenen.

Vriendenschaar was meteen wel  de betere ploeg, maar voorlopig zonder veel gevaar te stichten. In deveertiende minuut een corner voor Vriendenschaar, maar Niek Amelink schoot net over. De beste kans was daarna voor VEP. Een uitbraak waarbij de spits van VEP zich vrij speelde en alleen voor Rody Honingh verscheen. Rody werd omspeeld. Het schot dat daarna volgde kon echter door onze verdediging op de doellijn worden gekeerd.

Het regende hierna nog steeds, maar ook corners voor Vriendenschaar.  Een keer kon de keeper van VEP redden, maar voor de rest trok ons elftal eigenlijk weinig profijt van al die corners.

In de 34e minuut werd een van onze spelers neergelegd: vrije schop. De hierna van vrij grote afstand ingeschoten bal door Michael Soepnel ging echter naast.

In de 38e minuut kwam ons elftal verdiend op een 1-0 voorsprong. Na goed voorbereidend werk van onder meer Tibor Veldhuizen en Farid Bouzbib kon Wesley Hazenberg de bal raak inschieten: 1-0.

Dit werd ook de ruststand.

In de tweede helft keerden onze spelers terug in de roodzwarte reserveshirts. Ook de scheidsrechter had een andere outfit aangetrokken. Of VEP ook andere kleding had aangetrokken, was aan de hand van de shirts niet te constateren.

Na de rust waren de weersomstandigheden nog slechter dan in de eerste helft. Een harde wind joeg de regen soms in wolken over het veld. Het wedstrijdbeeld was gelijk aan dat van de eerste helft. Een beter Vriendenschaar. Ons elftal speelde zelfs zeer goed in die tweede helft.
Met uitzondering van de 50e minuut had VEP weinig in te brengen. In die 50e minuut dook Rody Honingh twee keer op de bal om gevaar af te wenden.

In de 58e minuut verliet Servanio Martina geblesseerd het veld en kwam Samad Ramdani in het veld.De 2-0 was nabij, maar in de 60e minuut was het nog niet zo ver. De bal werd op de lat van VEP geschoten en in de rebound redde de keeper van VEP met een knappe reflex.

Twee minuten later was het toch raak. Boaz Souhuwat ontworstelde zich aan enkele tegenstanders. en gaf de bal op tijd af aan Wesley Hazenberg ,die met een schuiver de 2-0 liet aantekenen.

In de 67e minuut  kwam Maurice Sporkslede in het veld voor Illias Dahri.
In de 73e minuut was er weer een kanppe reflex van de keeper van VEP, waardoor ons elftal de 3-0 (voorlopig) werd onthouden.

Een minuut later nog een wissel aan Vriendenschaarzijde. Tolonay Sezer kwam in het veld voor Wesley Hazenberg.

In de 82e minuut werd Maurice Sporslede van achter uit goed aangespeeld. Hij ondernam een rush en scoorde beheerst de 3-0.

Deze stand was voor de scheidsrechter aanleiding om. gezien de weersomstandigheden, de wedstrijd precies na 90 minuten te beeindigen. Er was ook nauwelijks aanleiding voor extra minuten, want de wedstrijd kende een sportief verloop met een enkele blessurebehandeling.

De scheidsrechter, de heer Waale, floot een prima wedstijd. En hoewel VEP eigenlijk kansloos naar de nederlaag werd gevoerd, toonde het zich een sportieve tegenstander.

Vriendenschaar deed met de overwinning goede zaken en staat wat vaster op de derde plaats.