91'
Boaz Souhuwat (afstandschot)

22 maart 2015 14:00

Zilverberg, M.

Vriendenschaar heeft een verdiende 1-3 zege op VVZA geboekt. Vriendenschaar speelde goed in de eerste helft en wat minder in de tweede. Farid Bouzbib maakte het openingsdoelpunt en laat in de tweede helft scoorde Boaz Souhuwat twee keer. Het werd nog even spannend, doordat VVZA tussen beide doelpunten van Boaz door nog 1-2 scoorde.

In het eerste half uur was Vriendenschaar afgaande op het veldspel duidelijk de betere ploeg. Dat resulteerde wel in een viertal kansen, maar geen doelpunt. VVZA kreeg één heel goede kans, maar Rody Honingh stond een Amersfoorts doelpunt in de weg.

In de 32e minuut was er weer een Vriendenschaaraanval en die resulteerde wél in een treffer. De bal werd van achteruit naar voren gespeeld en kwam bij Fabian van der Wel. Die zette voor en het was Farid Bouzbib die de VVZA-keeper het nakijken gaf: 0-1.

Tot aan de rust gebeurde er op het slechte VVZA-veld weinig meer. Vriendenschaar ging rusten met een verdiende 0-1 voorsprong.

Na de rust speelde Vriendenschaar minder dan voor de rust. Maar dat was na een kwartier spelen de enige constatering. Noch Vriendenschaar, noch VVZA stichtte gevaar zodat na een vol uur speeltijd de stand nog steeds 0-1 was. Een stand die natuurlijk wel de nodige spanning geeft. Want wie slaat toe bij het eerstvolgende doelpunt, als dat komt?

Het verkeerde antwoord kwam in ieder geval van VVZA. Want een van de Amersfoortse spelers moest - terecht na een zware overtreding - in de 70e minuut het veld ruimen. VVZA met tien man verder. En Vriendenschaar begon weer wat beter te spelen, zonder het niveau van de eerste helft te halen. Maar 0-1 bleef het, wel een stand die nog steeds de spanning in de wedstrijd hield.

Dan kwam toch het goede antwoord van Culemborgse zijde. Het was Boaz Souhuwat die de wedstrijd op slot gooide. Boaz begon een solo en rondde die zelf knap af. 0-2 in de 85e mnuut.

Dat 'op slot gooien' was toch wat voorbarig. Want in de 89e minuut scoorde VVZA tegen: 1-2. Boaz dacht vermoedelijk: 'Het zal ons toch niet gebeuren! 'en hij loste een eventueel aanstormend probleem zelf op. De keeper van VVZA schoot de bal namelijk uit en die belandde ongeveer ter hoogte van de middellijn bij Boaz. Die nam de bal meteen op de slof en van grote afstand vloog de bal in het VVZA-doel . In de 91e minuut was ons elftal dan toch weer in veilige haven.

Mooie overwinning: 1-3. Daar kun je mee thuis komen.

SCH behaalde vandaag het kampioenschap door een 0-1 zege op Roda '46. Harmelen gefeliciteerd. Ohns eigen elftal is opgerukt naar de derde plaats, maar tot en met plaats zeven liggen de achtervolgers nog op de loer.

Ruud Veldhuizen maakte een serie foto's. Klik hier.

14.00 BFC - HDS 1-3
14.00 Roda '46 - SCH '44 0-1
14.00 Victoria - Brederodes 0-2
14.00 VVZA - Vriendenschaar 1-3
14.00 De Meer - Saestum 3-4
14.00 VEP - Laren '99 1-3
14.30 Forza Almere - Zwaluwen Utrecht 11 4-4

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.