Michael Soepnel (penalty)
72'

8 maart 2015 14:00

Baist, M.

Vriendenschaar heeft verdiend met 2-0 van Victoria gewonnen. Een penalty in de tweede helft benut door Michael Soepnel trok ons elftal over de streep.

In de eerste helft van de eerste helft gebeurde er weinig. De keepers werden in ieder geval niet op de proef gesteld. Beide ploegen hielden elkaar vooralsnog in evenwicht.

Een vrije trap van Farid Bouzbib trof nog geen doel.

Tot in de 25e minuut Fabian van der Wel op Maurice Sporkslede passte. Deze stond behoorlijk vrij, te meer daar de Victoriaverdediging de bal niet verwachtte. Hoe dan ook Maurice verscheen voor de keeper en doelpuntte fraai via de binnenkant van de paal.

Actie met Servanio Martina

Hierna was ons elftal de betere ploeg en de meeste, helaas niet benutte kansen, waren voor ons. In de 29e minuut had Boaz Souhw\uwat de kans op de 2-0, maar de bal schoot hij rakelings over.

In de 39e minuut een vrije schop voor ons elftal. De hoog voor komende bal kon door de Victoriakeeper half achterovervallend worden geplukt.

Nog net uit de lucht geplukt

Rust 1-0.

Het was te verwachten dat Victoria na de rust zou aandringen. Dat gebeurde ook, maar Victoria leed aan een welbekend euvel, namelijk geen raad weten met de bal als die in bezit is.
Ons elftal had daardoor weinig moeite om Victoria op te vangen.

In de 64e minuut een kansrijke aanval voor Vriendenschaar, maar de bal smoorde in de Victoriaverdediging. In de 66e minuut een boogbal van Boaz Souhuwat, maar de bal ging net naast.

Spannend moment voor het Victoriadoel

Direct hierna kreeg ons elftal drie corners te nemen, eindigend in een schot van Boaz ver naast.

Zo lang het 1-0 stond, viel te vrezen dat Victoria terug zou kunnen komen.Maar in de 72e minuut kreeg Vriendenschaar een penalty te nemen, doordat Servanio Martina in het strafschopgebied ten val werd gebracht. De penalty leek terecht, maar dat de aanvoerder van Victoria daardoor van het veld werd gezonden, was wel iets te veel van het goede, te meer dat het een sportieve wedstrijd was.

De ten val gebrachte Servanio moest eerst worden opgelapt, voordat de penalty kon worden genomen.

Michael Soepnel nam de penalty onberispelijk (2-0).

Victoria was geslagen en zag daarna ook geen kans meer om nog wat terug te doen. Trainer Harry Buur kon enkele spelers wisselen in de wetenschap ook dat Victoria weinig kansen kon scheppen. De wedstrijd werd afgesloten met een vrije schop voor Victoria. De bal ging  naast. Direct daarna floot de scheidsrechter af.

14.00 HDS - De Meer 3-0
14.00 Laren '99 - Roda '46 4-2
14.00 Brederodes - Forza Almere 3-1