12'
21'

1 maart 2015 14:00

Ligtvoet, J.

Ondanks een uitstekend begin en een razendsnelle voorsprong heeft ons elftal het hoofd moeten buigen voor Brederodes én de storm. Want de winnende treffer van Brederodes was mede te danken aan de harde wind die dwars over het veld stond, richting Beusichem.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Dik Pels eerder deze week.

Vriendenschaar begon onder stormachtige omstandigheden even stormachtig. Al in de eerste minuut kon  Tibor Veldhuizen de bal oppikken. Een scherpe, lage voorzet volgde en Wesley Hazenberg schoof de bal beheerst in het doel.

Vriendenschaar zette meteen druk om de voorsprong snel te vergroten, en er waren ook kansen om Brederodes al vroeg de nekslag te bezorgen. Het tegendeel gebeurde. In de twaalfde minuut ontstond een warrige situatie voor het Vriendenschaardoel. De bal werd, te meer daar keeper Rody Honingh op het verkeerde been stond, het doel ingerommeld (1-1).

Brederodes had vervolgens geluk dat een van hun spelers niet met rood het veld af mocht, maar met geel weg kwam. Dit na een harde tackle van achteren op een van onze spelers.

In de 21e minuut kwam Brederdoes zelfs op een 1-2 voorsprong. De bal werd vanuit de defensie opgepikt en naar de rechtervleugel gedirigeerd. De Brederodespeler op die positie waagde een schot. Gedragen door de hevige wind vloog de bal over Rody het doel in. Een wereldgoal met dank aan de wind.

Hierna ontwikkelde zich een wedstrijd waarbij Vriendenschaar het beste van het spel had, maar geen kans zag een reele kans te scheppen. Alleen vlak voor rust was er een gevaarlijk moment, waarbij de bal scherp werd voorgezet en Boaz de bal vlak voor doel de bal net niet onder controle kreeg.

In de tweede helft ging Vriendenschaa r op jacht naar de gelijkmaker. Maar de fout was dat te veel geprobeerd werd eerst een tegenstander uit te spelen. En dat liep meestal niet goed af. Steeds kon de Brederodesverdediging daardoor ingrijpen. Feit was dat ons elftal in de tweede helft uiteindelijk geen schot op het Brederodesdoel loste. Brederodes bleef dus overeind, hoewel ook de ploeg uit Vianen eveneens geen mogelijkheid zag om nog echt gevaar te stichten. Dan telt aan het einde  van de wedstrijd het wonderdoelpunt uit de eerste helft.
UItblinker was uiteindelijk de prima leidende scheidsrechter.