Zwaluwen Utrecht 11 - Vriendenschaar 1-4

47'
50'

22 februari 2015 14:00

Meijer, L.C.

Vriendenschaar heeft de uitwedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht overtuigend met 1-4 gewonnen. De wedstrijd was na dertig minuten al min of meer gespeeld toen ons elftal de stand naar 0-3 tilde. In het amateurvoetbal weet je natuurlijk nooit, maar toen het direct na rust al 0-4 werd, zat ons elftal natuurlijk op rozen.

Vanaf de aftrap was Vriendenschaar de overheersende partij.
Al in de twaalfde minuut nam Vriendenschaar de leiding nadat een aanval van Zwaluwen Utrecht was afgeslagen. Michel Soepnel dirigeerde de bal naar voren naar Wesley Hazenberg. Die verscheen alleen voor de keeper en lobde de bal over hem heen het doel in: 0-1.

Drie minuten later mocht Vriendenschaar een corner nemen. Tibor Veldhuizen deed dat.  De bal maakte een draaiende beweging, de keeper van Zwaluwen wilde de bal grijpen, maar rolde met bal en al het eigen doel in: 0-2.

Vriendenschaar kon verder uitlopen, maar grote kansen in de 20e, 25e en 28e minuut werden niet benut.
In de 20e minuut werd een uittrap van Rody Honingh mooi opgevangen door Boaz Souhuwat. Hij stuurde vervolgens Wesley Hazenberg aan, maar die schoot hoog over.
In de 25e minuut mocht Farid Bouzbib een vrije schop nemen. De bal kwam bij Niek Amelink, maar diens schot ging net naast.
In de 28e minuut omspeelde Illias Dahri vijf,zes man maar de keeper van Zwaluwen kon diens schot vervolgens tot corner verwerken.

In de 30e minuut was dan toch weer raak. Michael Soepnel nam een corner. De bal kwam bij Niek Amelink, maar diens schot werd gestopt door de keeper maar niet klem. Uit de rebound maakte Servanio Martina er met een prachtige omhaal  0-3 van.

De wedstrijd na de rust was nog maar twee minuten oud of Vriendenschaar vergrootte de voorsprong tot 0-4. Vriendenschaar verdedigde uit via Michael Soepnel. De bal kwam bij Servanio en met een hard laag schot gaf hij vanaf de zestien meter de keeper het nakijken.
Zwaluwen deed toch wat terug, want drie minuten later mocht de Utrechtse ploeg een hoekschop nemen. Via een melee van spelers ging de bal in het Vriendenschaardoel: 1-4.

Na dit moment zakte de wedstrijd weg en het spel werd rommeliger.. De geruststellende stand gaf trainer Harry Buur te wisselen. Redouan ben Moghyt kwam in het veld voor Samad Ramdani en Fabian van de Wel werd uit blessurevoorzorg gewisseld voor Twan Regtien.

In de 67e  en 80e minuut kreeg Boaz Souhuwat nog twee kansen. De eerste kans was na een mooi schot nadat hij de bal aangespeeld had gekregen van Michael Soepnel. De keeper van Zwaluwen stopte de bal echter op prachtige wijze. De tweede kans was uit een vrije schop. Boaz nam die, maar trof de lat.

En zo bleef het 1-4. De scheidsrechter trok niet veel tijd bij en Vriendenschaar kon met drie punten naar huis.

Dank zij deze overwinning en door de uitslagen van andere wedstrijden is Vriendenschaar opgerukt naar de tweede plaats. Victoria heeft evenveel punten, maar een minder doelsaldo. Roda '46 heeft ook evenveel punten als ons elftal, maar een wedstrijd meer gespeeld. Brederodes volgt op de vijfde plaats met weer een puntje minder.

14.00 HDS - Forza Almere 5-1
14.00 Laren '99 - Victoria 0-0
14.00 Brederodes - VVZA 3-2
14.00 Saestum - VEP 3-1
14.00 SCH '44 - BFC 4-1
14.00 Zwaluwen Utrecht 11 - Vriendenschaar 1-4
14.00 Roda '46 - De Meer 1-1

Voor de stand op de ranglijst, klik hier.

Ruud Veldhuizen leverde weer een serie foto's af.Klik hier.