46'
90'

8 februari 2015 14:00

Kampen, N. van

Vriendenschaar heeft met 2-2 gelijk gespeeld tegen HDS. De gelijkmaker van HDS kwam ver in blessuretijd en nogal ongelukkig voor ons tot stand. Gezien de kansen van Vriendenschaar in de tweede helft moet worden vastgesteld dat ons elftal de overwinning uit handen heeft gegeven.

Hachelijke sdituatie voor het Vriendenschaardoel bij een corner. Hieruit kwam de 0-1 voort.De bal bevindt zich hier aan de rechterkant bij nr. 10 van HDS.

Zeker in het begin van de wedstrijd zat ons elftal niet in de wedstrijd. HDS kreeg de kans de aanval te kiezen en kon een aantal corners nemen. Uit een  van deze corners, in de achtste minuut, kon HDS van dichtbij de 0-1 scoren.

Vriendenschaar was wakker geschud, maar klaarwakker was de ploeg nog niet. Wel werd een veldmeerderheid opgebouwd. Er kwamen in de loop van de eerste helft enkele corners en vrije schoppen, maar de afwerking ontbrak.

In de 35e minuut een kansrijk moment uit een serie aanvallen, maar de afwerking bleef wederom achterwege. En uiteraard diende ons elftal op te passen voor counters van HDS,. Onze achterhoede had inmiddels wel greep op de tegenstander gekregen.

Farid wil een aanval opzetten, maar er is een overtreding begaan. Het fluitje van de scheids gaat.

Op slag van rust kwam Vriendenschaar toch nog langszij. De HDS-defensie maakte een overtreding in het strafschopgebied. Penalty. Michael Soepnel nam hem, maar de keeper stompte de bal uit de hoek; in de rebound scoorde Michael toch nog de 1-1.

Penalty voor Vriendenschaar gestopt door de keeper, maar tijdelijk....

Vriendenschaar was kennelijk in de rust helemaal wakker geschud, want al in de 46e minuut rondde Boaz Souhuwat een mooie aanval fraai af en was het 2-1.

Vriendenschaar speelde in de tweede helft  beter dan in de eerste helft en was ook de betere ploeg. Vooral in het laatste kwartier van de wedstrijd waren er legio kansen. om de strijd te beslissen. Maar in de tussentijd ontsnapte ons elftal ook een paar keer. Zoals in de 54e minuut, nadat  een HDS-aanvaller na een vreemde stuitbal alleen voor Rody Honingh verscheen. De bal ging ternauwernood corner.

In de 68e minuut kreeg HDS zelfs de unieke kans om via een penalty gelijk te maken. De bal werd tegen de paal geschoten en vervolgens door onze defensie weggewerkt. Direct hierop kreeg ons elftal de kans om 3-1 te scoren.  Maar dank zij de uitschuifbare benen van de HDS-keeper lukte het ons niet om te scoren.

Na het snelle doelpunt van Vriendenschaar was de wedstrijd een stuk feller geworden. Zonder van onsportief spel te spreken, maar er werd nogal om de bal geduelleerd. Het leidde tot blessurebehandelingen van  ondermeer Illias Dahri en Farid Bouzbib, maar beiden konden weer worden opgelapt.

Illias Dahri moest worden behandeld na een zware attaque.

Gaandeweg waren de meeste kansen voor Vriendenschaar. Zo had in minuut 72 Boaz weinig geluk met een boogbal toen hij was doorgebroken en de keeper van HDS wat ver voor zijn doel stond. De bal ging over. Twee minuten later ging de bal na een vrije schop van Illias Dahri naast. In de 81e minuut trof een bal van Boaz de paal en vervolgens stuitte de rebound weer op de benen van de HDS keeper. Boaz  kon nog een tweetal keren doorlopen na gelanceerd te zijn, maar hij stuitte telkens op de keeper.

Een van de rushes van Boaz die helaas geen resultaat had.

De negentig minuten waren al vol toen HDS een aanval inzette en afrondde met een wanhoopsschot. Meer was het niet. Maar de bal wam tegen een Vriendenschaarbeen en zeilde daarop met een fraaie boog in ons doel. 2-2 en daar was HDS dolgeukkig mee, want het was een eigenlijk niet meer verwachte gelijkmaker.

De scheidsrechter floot hierna vrij snel af. Hij had naar ons gevoel nog wel een paar minuten mogen bijtrekken. Hij leidde de wedstrijd overigens goed.

10.30 Quick 1890 VR 1 - Vriendenschaar VR2 1-3

Voor zaterdag 3 stond er geen wedstrijd op het programma. Uit personele overwegingen zijn de beide vrouwenteams samengevoegd. Het team gaat verder als Vrouwen 2 in de competitie.