... (penalty)
90'

15 maart 2015 14:00

Mahabali, N.

Het is ons elftal niet gelukt een punt of meer van SCH '44 af te snoepen. Ons elftal speelde in de eerste helft prima en zelfs beter dan SCH. Maar toen het direct na rust 1-0 voor SCH werd, was de tweede helft voorspelbaar. Ons elftal werd zeker niet onder de voet gelopen, maar toch stond er na negentig minuten een duidelijke 3-0 zege voor Harmelen op het scorebord.

Het eerste gevaar in de wedstrijd was overigens afkomstig van Vriendenschaar. Al in de tweede minuut was er een doelrijpe kans. Servanio Martina speelde Wesley Hazenberg aan. Wesley had een goede mogelijkheid om, vrij voor de keeper, te scoren. Zijn schot belandde echter op de vuisten van de keeper van SCH.

Actie met Servanio Martina.

Hierna ontwikkelde zich een wedstrijd waarbij Vriendenschaar zich scherper toonde dan SCH en de ploeg uit Harmelen zijn kampioensaspriaties niet kon waarmaken. Pas in de dertigste minuut kreeg SCH een scoringsmogelijkheid, maar de bal ging rakelings over het Vriendenschaardoel.

Ons elftal kreeg goede kansen waarbij Boaz Souhuwat betrokken was. Zowel in de 22e als 44e minuut spatte een schot van Boaz uiteen op de vuisten van de keeper.

Nog eens Servanio.

De rust kwam met 0-0.

Ons elftal kwam met de beste bedoelingen uit de kleedkamer om de wedstrijd voort te zetten zoals in de eerste helft. Helaas maakte SCH onmiddellijk een einde aan deze gedachte. Er was net aan één minuut in de tweede helft gespeeld en SCH mocht een ingooi nemen. De bal kwam voor het Vriendenschaardoel en werd vervolgens onhoudbaar ingekopt: 0-1.

Direct na rust vliegt de bal door een kopstoot in het Vriendenschaardoel.

Vriendenschaar ging op zoek naar een tegentreffer, die op grond van de eerste helft dik verdiend zou zijn geweest. SCH gaf echter geen krimp. In een ultieme poging om het spelbeeld ten gunste van onze ploeg te wijzigen bracht trainer Harrie Buur twee nieuwe spelers in het veld. Voor Martijn Wuite kwam Niek Amelink in het veld en voor Wesley Hazenberg kwam Illias Dahri.

Michael Soepnel aan het werk.

Het valt natuurlijk niet te zeggen of het aan dit wisselen lag, maar drie minuten later tilde SCH de stand naar 2-0. Een afstandsschot vanaf pakweg twintig meter van het Vriendenschaardoel ging er onhoudbaar in. 2-0 voor SCH en daarmee was de uitslag min of meer bezegeld.

Een kwartier voor tijd nog een wissel. Farid Bouzbib ging het veld uit en Tolunay Sezer erin. Maar dat veranderde niets meer aan het spelbeeld. SCH jhad de overwinning in feite op zak.

Dat SCH er nog 3-0 van maakte was vooral voor de statistiek. Maar een feit was dat een SCH-aanvaller in het strafschopgebied van Vriendenschaar in de mangel werd genomen. De scheidsrechter besliste penalty en die werd feilloos benut: 3-0

Tibor Veldhuizen aan het werk.

Al met al stond er toch een reguliere zege voor SCH '44 op het scorebord. Wel geflatteerd, zeker gezien de eerste helft van onze ploeg.

Brederodes won de laatste wedstrijd uit periode2. Hoewel SCH ook de tweede periode als winnaar besloot, ging de periodetiel toch naar de ploeg uit Vianen, omdat SCH al de titel voor periode 1 had binnen gesleept. Die titel komt zeker vacant, omdat SCH ook wel afdelingdkampioen zal worden. In dat geval is plaats twee in de eindrangschikking van belang. Wie daarop dan staat gaat de nacompetitie in.En mocht Brederodes op plaats twee eindigen, dan komt de ploeg op de derde plaats in aanmerking voor de nacompetitie. Overigens kan ons elftal er ook alles aan doen om de titel van periode 3 nog in de wacht te slepen.

Gezien de uitslagen van vandaag is ons elftal op de ranglijst een plaatsje gezakt, maar met nog zeven wedstrijden te gaan is ons elftal lang niet uitgeschakeld. Integendeel.

Ruud Veldhuizen maakte een fotoreportage. Klik hier.

14.00 HDS - VVZA 1-5
14.00 Laren '99 - De Meer 3-0
14.00 Saestum - Brederodes 1-2
14.00 SCH '44 - Vriendenschaar 3-0
14.00 Zwaluwen Utrecht 11 - Victoria 0-2

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

De teams van Vriendenschaar die dit inhaalwekeinde in actie komen, spelen als volgt: