Saestum 1 (zon)

44'

25 januari 2015 14:00

Drost, T.

In een snelle, aantrekkelijke wedstrijd heeft ons eerste elftal dik verdiend met 1-0 gewonnen van Saestum. Twee uitstekende ploegen en een prima leidende scheidsrechter maakte er een publiekspartij van. Wie eerder Ajax - Feyenoord had gezien, kon toch nog zijn hart ophalen bij deze partij in Culemborg.

In de eerste helft speelden Vriendenschaar en Saestum al een snelle en opwindende wedstrijd waarbij Vriendenschaar de meeste kansen kreeg en de rust verdiend met 1-0 afsloot.

De eerste grote kans was overigens voor Saestum. Bij een aanval  in de tweede minuut schoot Saestum de bal net over de lat van Vriendenschaar. In minuut acht kwamen twee Vriendenschaarspelers in kansrijke positie. Fabian van der Wel speelde Wesley Hazenberg aan, maar deze miste de bal. De bal kwam nog bij Servanio Martina maar die schoot weer net naast.

In de vijftiende minuut twee corners voor Vriendenschaar. Bij de eerste corner redde de Saetumkeeper fabuleus en via zijn vuisten én de lat ging de bal weer corner. Bij de tweede corner ging de bal over.
In de vijfentwintigste minuut moest Rody Honingh naar de benedenhoek om een inzet van Saestum, na een corner, onschadelijk te maken.

In de zevenentwintigste minuut moest de keeper van Seastum drie keer achter elkaar redden om een Vriendenschaardoellpunt te voorkomen. En in de negentwintigste minuut moest hij nog een keer redden na een vrije schop van Farid Bouzbib.

Het spel bleef op en neer gaan. Tot Servanio in de 45e minuut werd aangespeeld en vervolgens met een hard schot de Saestumkeeper kansloos liet. Op een psychologisch mooi moment nam ons elftal de leiding: 1-0.

De tweede helft was opnieuw van niveau. Ons elftal probeerde de pot te beslissen en Saestum deed verwoede pogingen om langszij te komen. Het publiek kon ervan genieten. Een knap schot van Servanio Martina in de eenenzestigste minuut  ging net naast. En drie minuten kreeg hij nog een soortgelijke kans, maar Servanio miste nu duidelijk.

In de zesenzestigste minuut kwam Boaz Souhuwat in het veld. Drie minuten later moest Rody Honingh een knappe redding verrichten. De tot corner gestompte bal leverde daaran niks voor Saestum op. Weer drie minuten later kwam Niek Amelink het veld in.

In minuut 74 werd Boaz vrij gespeeld, maar min of meer vrij voor de keeper raakte hij de bal half. In de achtenzeventigste minuut werd Boaz uit een strakke pass aangespeeld, maar nu kwam hij niet tot schieten, doordat de keeper van Saestum zich op de bal wierp.

Zo lang Vriendenschaar niet scoorde, had Saestum de kans om langszij te komen. Zoals in de eenentachtigste minuut. Maar nu redde Rody na een hard schot uit de tweede lijn. Rody stompte de bal tot corner. Een minuut later kwam Maurice Sporkslede als derde wissel in het veld.

Boaz werd weer een keertje gelanceerd. Opnieuw dook hij voor de keeper op. Maar via deze uitstekende keeper ging de bal tegen de paal en kreeg ons elftal een corner te nemen die niks opleverde.

Saestum drong nu aan in een uiterste poging om de gelijkmaker te forceren. Maar onze verdediging hield stand en in laatste instantie was Rody paraat. Eenmaal maakte hij al koppend een Saestumaanval onschadelijk.

Scheidsrechter Harry liet na de negentigste minuut zeker vijf minuten lang doorspelen, wat op zich niet onredelijk was gezien het aantal gewisselde spelers en blessurebehandeling. Maar het Vriendenschaarpubliek hield daardoor wel zijn hart nog wat langer vast. Dan kwam het verlossende eindsignaal, althans voor de eigen spelers en de Vriendenschaaraanhang.

Prachtige wedstrijd, verdiend gewonnen. En we staan nu op de tweede plaats. wie had dat aan het begin van het seizoen gedacht!

'Man'of the match? Laten we er maar 'men' of he match van maken. Het elftal speelde collectief een berewedstrijd.