C-junioren zaterdag, C1, 3e divisie B

28 maart 2015 12:00

Breukelen, G.M. van

Vriendenschaar C1 – Zeeburgia C2  0-0

In het gunstigste geval kon Vrsch C1 vandaag al de kampioensvlag hijsen. Door o.a. de winst van DOVO kon dit scenario dus regelrecht de kast weer in. Het moet dus gewoon op eigen kracht over twee weken, uit tegen IJsselmeervogels. Volgend weekend, met Pasen, doet het elftal mee aan een toernooi in België bij Oostende. Gezellig uitje voor staf, spelers en de vele supporters.

Vandaag dus tegen Zeeburgia waarvan in de uitwedstrijd met 2-1 werd verloren. Een revanche? De spelers waren er op gebrand nu met een beter resultaat van het veld te stappen. Dat werd maar gedeeltelijk bewaarheid. Een 0-0 gelijkspel is dus inderdaad iets beter maar er had toch zeker wel een doelpunt gemaakt kunnen worden en wel twee ook. Maar de keeper van Zeeburgia hield de nul, verrichte enkele knappe reddingen en heeft het predicaat ‘man of the match’ zeker verdiend.

Al na zo’n negen minuten een schitterende kans voor Jesper die, nadat Rick de bal knap had vrijgespeeld, de bal op een presenteerblaadje kreeg. Zijn schot ging voorlangs. Zeker in de eerste helft snel spel van beide kanten en enkele mooie driehoekjes bij Vrsch. Ook Teus trok enkele keren de trukendoos wagenwijd open, gaf enkele acrobatische balbehandelingen ten beste, draaide als bij een dubbele Rietberger twee keer om zijn eigen as en speelde de bal dan twee meter verder in de voeten van een medespeler. Het ging soms ook wel stevig zonder ooit gemeen te worden. Verzorger Henk moest enkele keren in actie komen waarna de scheidsrechter dan betreffende speler even ‘een wrijfje’ over de bol gaf wat dan ook weer aardig overkwam bij het talrijke publiek. Maar wel, consequent, de bal steeds na een wissel of blessurebehandeling over laten nemen. Wastie echt een kei in. Na 22 minuten een tot twee maal toe uitgekiende mogelijkheden op een doelpunt. De actie was van Rick, zijn pass kwam in de voeten van Jesper en weer bleef de keeper de baas. Uit de rebound kopte Berkay de bal vanaf een meter of vijftien rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

De gevaarlijke man bij Zeeburgia was de rechtsbuiten, overigens goed in de gaten gehouden door de verdediging was soms grensjager Leon te snel af. Hij stond vaak heel scherp opgesteld, was razendsnel maar Leon hield hem net zo scherp in de gaten. Zo’n zeven minuten voor de rust een fraaie actie van Berkay, dan de schijnbeweging van Rick gevolgd door een splijtende pass op Kevin. Vanaf rechts kon hij alleen op de keeper afgaan en weer was de keeper de baas van de situatie. Het schot werd tot hoekschop verwerkt. De laatste actie voor de thee kwam op naam van Kevin. Die speelt zich binnen de 16-meter vrij, wordt getackeld, de scheids geeft voordeel?????, en weer kan de keeper de bal over de achterlijn werken. Daarna even opwarmen in de kleedkamer of in de kantine.

Al in de derde minuut van de tweede helft kan Rick de wedstrijd beslissen, gaat alleen op de keeper af, zijn lob gaat niet alleen over de keeper heen maar ook ver over het doel, richting parkeerplaats.

Dan de eerste goede mogelijkheid voor Zeeburgia. Keeper Denzel staat ver voor zijn doel, zowat een meter of tien voor de middellijn. De dieptepass op de spits is subliem, samen lopen zij richting het Vrsch-doel. In plaats van op doel te schieten gaat de spits een beetje klooien met de bal die uiteindelijk weggewerkt kan worden. Weg unieke kans voor de Amsterdammers.

Halverwege komt Rick, uit een dieptepass van Berkay nog een keer oog in oog met de keeper die weer ten koste van een hoekschop zijn doel schoon kan houden. De laatste gevaarlijke actie komt op naam van Berkay. Zijn schot vanaf rand 16-meter gaat rakelings naast het doel.

De vele supporters hebben in ieder geval een boeiende wedstrijd gezien met goed spel van beide kanten met de beste kansen voor de thuisploeg en een scheidsrechter die misschien wel een paar minuutjes extra speeltijd had mogen bijtellen.