1 - 0

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

14 december 2014 14:00

Sanou, R.J.

Ons eerste elftal heeft helaas met een 1-0 nederlaag bij Roda '46 genoegen moeten nemen. Ons elftal speelde goed, maar het gebrek aan een schutter deed zich vandaag weer eens voelen. Roda was met uitvallen wel zo gevaarlijk en dat betaalde zich éénmaal uit. Drie punten bleven dus achter in Leusden.

Twee jonge ploegen van Roda en Vriendenschaar gingen onder prima weersomstandigheden van start en lieten van beide kanten meteen verzorgd voetbal zien.

In de zevende minuut was er een eerste kans voor Servanio Martina, die werd aangespeeld door Niek Amelink. Servanio kreeg de bal niet helemaal onder controle, waardoor de keeper van Roda kon ingrijpen.

In de twaalfde minuut ontsnapte Vriendenschaar aan een achterstand. Boaz Souhuwat had de bal verspeeld. Er volgde een razendsnelle tegenactie van Roda. Het schot dat volgde, eindigde op de lat van het Vriendenschaardoel.

Na een kwartier spelen veroverde Farid Bouzbib de bal. Die bereikte vervolgens Michael Soepnel, doch diens schot werd een prooi voor de Rodakeeper.

In de zich aantrekkelijk ontwikkelende eerste helft was Vriendenschaar qua veldspel de betere ploeg, maar Roda onderscheidde zich door razendsnelle en gevaarlijke uitvallen. Rody Honingh moest tweemaal aan de bak om een Roda-aanval onschadelijk te maken.

De rust kwam met 0-0 en met de constatering dat de doelpunten in deze wedstrijd wel eens duur zouden kunnen zijn. Die voorspelling kwam helaas voor Culemborg uit.

Lang hoefden de toeschouwers niet op dat ene en uiteindelijk beslissende doelpunt te wachten. Want in de 57e minuut - het zat er al aan te komen gezien het spelbeeld - was er weer een razendsnelle aanval van Roda. De bal werd vanaf de vleugel strak en laag voorgezet en vervolgens kon de Rodaspits hard en onhoudbaar voor Rody het doel treffen (1-0).

Vriendenschaar moest nu wel volop in de aanval gaan. Maar vooralsnog leverde dat geen treffer op. Wel was er een handsbal in het strafschopgebied van Roda, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in. Wel een gele kaart aan Vriendenschaarzijde wegens protesteren.

In de tachtigste minuut een uitval van Vriendenschaar. De bal kwam bij Illias Dahri. Zijn schot werd met een uiterste krachtsinspanning gepareerd door de keeper van Roda. De bal raakte vervolgens de paal en ging net aan de voor Vriendenschaar verkeerde kant over de doellijn.

Ons elftal bleef de aanval zoeken, maar tevergeefs. Want toen de scheidsrechter voor het einde floot stond er wel een voor ons elftal teleurstellend resultaat op het scorebord.

.
SCH '44 incasseerde voor het eerst puntverlies door een 2-2 gelijk spel tegen Victoria.