Anass Jijih (schot)
88'

7 december 2014 14:00

Hond, M. de

Vriendenschaar heeft dik verdiend met 2-0 van De Meer gewonnen. De Meer had niet zo gek veel in te brengen. Niek Amelink scoorde weer eens fraai uit een corner. Direct op de pantoffel vanuit de lucht. Hebben we eerder gezien. Scheidsrechter was Maurice de Hond en die leidde de sportieve wedstrijd probleemloos.

Een opinieonderzoek door Maurice de Hond over het weer was vandaag onnodig. Plat gezegd: 100 % van de ondervraagden zouden hebben medegedeeld 'zwaar kl...'. Vooral in de tweede helft moesten tweeentwintig spelers optornen tegen de weersomstandigheden.

Vriendenschaar was al in de eerste helft de betere ploeg. Veel spelmomenten vonden plaats op de helft van De Meer. De opbouw van achteren van ons elftal was gewoon in orde, maar zodra de bal n de buurt van de zestien meter van De Meer kwam, zagen we geen kans om de bal eens flink op de schoen nemen. Vriendenschaar haalde uit de aanvallen vier/vijf corners, maar die leverden niks op.

Pas in de 29e minuut was er een fatsoenlijk schot te noteren van Illias Dahri. De bal ging over. Een minuut later ging een afstandsschot van Boaz Souhuwat over en naast.

Onze achterhoede had greep op de aanval van De Meer. Toch moest er af en toe  gelet worden op een uitbraak. Bij een vrije schop in de veertigste minuut was De Meer even gevaarlijk. Uit de vrije schop kwamen twee corners voort, maar die haalden niks uit. En bij de tweede corner tikte Honingh de bal over de lat.

In de 45e minuut nog de beste kans voor Vriendenschaar. Farid Bouzbib pikte de bal af van een speler van De Meer, hij passte vervolgens op Boaz. Die rukte op, maar hij schoot de bal in het zijnet.

Rust 0-0.

Vriendenschaar kwam goed uit de startblokken. Eerst schoot Boaz nog over. Maar in de vierde minuut mocht Vriendenschaar een vrije schop nemen. Die eindigde in een corner. Farid nam deze. De bal kwam voor het doel van De Meer waar Niek Amelink op de juiste plaats stond en de bal onmiddellijk uit de lucht nam en raak schoot. Een treffer om in te lijsten en identiek als die van Niek tegen VVZA.

In het laatste halfuur  speelde de wedstrijd zich in regen en duisternis af. De verlichting was overigens al vanaf het begin van de wedstrijd ontstoken.
Het wedstrijdbeeld bleef gelijk. Onze verdediging en de middenlinie hadden de wedstrijd eigenlijk in hun zak. Maar in de zestien bleef het behelpen. En dan moet je vrezen voor een plotselinge tegentreffer.

In de zeventigste minuut kwam Maurice Sporkslede in het veld voor Boaz. Maurice speelde slechts tien minuten en moest zich toen alweer geblesseerd laten vervangen.

In de 83e minuut een aanval van De Meer die nog wat leek in te houden. Een speler van De Meer werd ten koste van een gele kaart door Marcel Soepnel gestuit. Beide spelers blesseerden zich, waarbij die van De Meer het veld moest verlaten. De Meer haalde geen voordeel uit de toegekende vrije schop.

In de 88e minuut maakte Vriendenschaar aan alle onzekerkeheid een einde . Bij een aanval waagde Anass Jijih een schot en ziedaar het was raak: 2-0.

In de slotfase kon De Meer geen vuist meer maken; de kans op 3-0 was groter. Maar een grotere score zou ok iets te veel van het goede zijn geweest. Laten we tevreden zijn met de 2-0 overwinning.

Door deze uitslag en die van andere wedstrijden is ons elftal opgerukt naar de tweede plaats. Koploper SCH '44 is ondertussen een lichtjaar van de overige elftallen verwijderd. Maar wie verwacht had ons elftal terug te zien op plaats twee, was vermoedelijk uitgemaakt voor een heel grote optimist.

14.00 HDS - VEP 6-4
14.00 Brederodes - Laren '99 2-2
14.00 Saestum - SCH '44 2-7
14.00 Zwaluwen Utrecht 11 - Roda '46 3-3
14.00  Vriendenschaar - De Meer 2-0
14.00 Victoria - Forza Almere 4-3
14.00 VVZA - BFC 2-0