Gevoelig 2-1 verlies tegen bijna-hekkensluiter Kloetinge

... (vrije trap)
72'

B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie D

6 december 2014 12:45

Met een goed gevoel naar de bus voor een sight-seeing richting Goes met als toetje een wedstrijd van onze favorieten, Vrsch B1 tegen Kloetinge

Kloetinge B1 – Vrsch B1

Het was al gezellig druk rond 09h00 uur in de kantine van Vrsch. Kon ook niet anders want de B1 moest een uitwedstrijd spelen in het 145 km verderop gelegen Kloetinge. Een plaatsje onder de rook van Goes en dat is dus bepaald niet naast de deur. Lien Pothuizen is er in geslaagd een bus te organiseren waarmee het gehele gezelschap, spelers en begeleiding, ouders, grootouders en een aantal vaste supporters rond 09h30 zou vertrekken.

Met Donny Vermeulen afgesproken dat hij tijdens de wedstrijd wat informatie zou doorspelen om van een en ander verslag te doen.

Hoe staan beide teams er voor? Vrsch is een regelrechte kampioenskandidaat en bezet de derde plaats. Kloetinge staat met 6 punten voorlaatste. In Culemborg werd eerder een moeizame overwinning behaald.

Er komen eerst via What's App een aantal sfeerplaatjes van het complex en het warmlopen. Dan gaat de wedstrijd beginnen. Ik krijg door dat het ‘een stevig potje’ is en dat het na een kwartier spelen nog steeds 0-0 staat. Van Jan Uitman krijg ik na afloop van de wedstrijd te horen dat er in die eerste helft goed en stevig gevoetbald werd, dat er ook kansen, goede kansen waren om te scoren maar dat pech bij de afwerking van die kansen stevig om de hoek kwam kijken. Een bal binnenkant paal wordt door een verdediger met moeite alsnog weg gewerkt. Een schot van Leo had een beter lot verdiend. Een vrije trap van Corsin, na een stevige overtreding op Leo, net op de 16-meterlijn wordt een prooi voor de keeper. Dan, vlak voor rust, wordt er een overtreding gemaakt net buiten de 16. Dit buitenkansje wordt door Kloetinge maximaal benut en Vrsch kijkt tegen een 1-0 achterstand aan.

Dan de tweede helft waarin ook alle vijf de mee gereisde wissels speelminuten hebben gemaakt, met vooraf in de rust een toespraak van Reza. Het spel wordt er echter niet beter op. Het is en blijft rommelig. Een verdedigend Kloetinge en een alsmaar aanvallend Vrsch. De sporadische counters zijn echter levens gevaarlijk. En dat blijkt. Uit een van die counters wordt de doorgebroken spits van Kloetinge onderuit gehaald. Wat volgt is een vrije trap op een ideale positie voor de specialist van Kloetinge. De vrije trap wordt uitstekend genomen en verdwijnt zo maar in het doel, 2-0.

Natuurlijk gaat voor die laatste minuten nog even de beuk er in. Sven Vermeulen schiet op doel maar de bal wordt met de vingertoppen van de keeper over de lat getild. Met man en macht wordt alles op de aanval ingezet. Dat resulteert uiteindelijk in een handsbal in het strafschopgebied van Kloetinge. De penalty wordt feilloos benut door Achraf, 2-1. Ondanks dat er nog twee tandjes worden bij geschakeld komt in deze stand geen wijziging meer. En dan moet je met z’n allen nog 145 km terug naar Culemborg.

We hebben eerder in een nieuwsbericht melding gemaakt van de sponsors die het mogelijk hebben gemaakt om met een bus van Streef naar deze wedstrijd te gaan. Lien heeft alsnog een tweetal sponsors weten te vinden om het laatste ontbrekende bedrag op te hoesten. Dat zijn: Aannemingsbedrijf Chris van Arnhem en Bureau Co-Piloten. Deze en alle andere sponsors worden hierbij nogmaals hartelijk bedankt voor hun bijdrage aan deze reis.

In de rust van deze wedstrijd kwam er een oudere heer naar ons groepje supporters toe en vroeg of wij soms de heer Bart van den Ham kenden. Die kenden we en er volgde een aangenaam gesprek waarop hij ons een kleuren fotokopie uit zijn plakboek overhandigde met daarop de in karikatuur door Bob Uschi getekende Bart v.d. Ham.