... (vrije trap)
75'

30 november 2014 14:00

Bogards, Q.L.J.

Aan de overwinningenreeks van ons elftal is een einde gekomen Ons elftal sneuvelde in de vijfenzeventigste minuut na een vrije trap van BFC. Ons elftal heeft hard gewerkt en goed gevoetbald en was zeker niet de mindere van BFC, dat eveneens goed voetbalde. Een gelijkspel zou de verhouding beter hebben weergegeven. Nu was BFC echter de gelukkige winnaar.

Door Vriendenschaar werd er in de eerste helft met overleg goed gevoetbald, waarbij aangetekend dat  AnassJijih in de laatste linie de plaats innam voor de geblesseerde Fabian van der Wel. Maar ook BFC liet zich gelden door eveneens verzorgd te voetballen.

In de twintigste minuut was er de kans voor Vriendenschaar om de score te openen. Michael Soepnel passte op Boaz Souhuwat. Diens schot belandde echter buiten bereik van de keeper van BFC op de paal.
In de vijfendertigste minuut rondde Boaz opnieuw met een goed schot een aanval af, maar nu tikte de BFC-keeper met een fraaie redding de bal uit de benedenhoek.

In de drieenveertigste minuut mocht BFC een vrije schop nemen. De bal belandde in de muur van Vriendenschaar en leidde vervolgens tot een razendsnelle counter over links via Michael Soepnel. Die kon echter gestuit worden ten koste van een hoekschop. Daar kwam niks uit voort. De scheidsrechter die nogal 'op de 'kleintjes' lette, floot even later voor de rust: 0-0.

De tweede helft was een voortzetting van de eerste. Goed spel van beide ploegen en wisselende situaties zowel voor het doel van BFC als Vriendenschaar. In de twintigste minuut na rust werd Tolunay Sezer gewisseld voor Illias Dahri om zodoende meer stootkracht te kunnen ontwikkelen.

Echter die stootkracht kwam van de zijde van BFC. Een overtreding van Martijn Wuite leidde tot een vrije schop van BFC. De ingeschoten bal belandde bij een aanvaller van BFC die van dichtbij raak kon schieten: 1-0.

In het laatste kwartier trok ons elftal ten aanval om de stand een beter aanzien te geven. Luid aangemoedigd door het Vriendenschaarpubliekgaf ons elftal nog eens gas. Maar in een dergelijke situatie wordt er vaak te gehaast gevoetbald. En dat brak ons elftal uiteindelijk op. Het bleef 1-0 voor de ploeg uit Bussum.