90'
90'

23 november 2014 14:00

Genderen, J.A.H. van

Na een uitstekende eerste helft met goed voetbal van beide kanten maar toch wel een iets sterker Vriendenschaar komt Forza Almere na een halfuur spelen op een 0-1 voorsprong. Na tien minuten in de tweede helft moet Samad Ramdani met rood vertrekken en blijkt dat dit elftal ook nog kan knokken. Met een meer dan geweldige inzet wordt in blessuretijd de achterstand zelfs omgebogen in een voorsprong. De gelijkmaker van Michael Soepnel en de winnende van Boaz vormen de bekroning van deze geweldige wedstrijd. Vriendenschaar heeft aan klantenbinding gedaan.

Al in de 3e minuut had Almere op voorsprong kunnen komen. Door een snelle aanval door het centrum van de verdediging kwam de spits van Almere vrij voor het doel van Rody Honingh. Zijn te gehaaste schot ging ruim over het doel richting de N320.
Een directe waarschuwing want  Almere City blijkt over een aantal vaardige en ook snelle spelers te beschikken.

De eerste kans voor Vriendenschaar kwam in de 12e minuut. Boaz werd in de 16 meter aangespeeld. Zijn directe verdediger zou hands gemaakt hebben. Het schot van Boaz werd gestopt maar ook de scheidsrechter liet gewoon doorspelen.
Na 20 minuten spelen een hoekschop voor Forza Almere. De hoge voorzet werd bij de verste paal ingekopt, over Rody heen maar Niek Amelink stond op de juiste plek om de bal van de doellijn weg te schieten.

Tien minuten later werd het toch 0-1. Door achteruit spelen werde balverlies geleden. Hierna werd de bal over Rody in het doel gelobt, 0-1. Een vrije trap van Mo Ramdani, net even buiten het strafschopgebied, werd subliem door de Almere-keeper uit de bovenhoek gewerkt evenals een hard schot van Wesley Hazenberg dat schitterend uit de hoek werd geranseld.
Rusten dus met een 0-1 achterstand.

In de tweede helft moest dus de achterstand worden weg gewerkt.  Plan B trad in werking. Alle hens aan dek en de vele trouwe supporters gingen er eens goed voor zitten (tribune) of staan. Het motto was de bal zo snel mogelijk op de helft van de tegenstander zien te krijgen en druk zetten op het doel van Almere City. Direct gevolg is dat de tegenstander volop ruimte krijgt om op de counter gevaarlijk te worden. Dat had fatale gevolgen. Al in de 55e minuut leverde dat Samad Ramdani rood op. Bij een snelle counter was hij net te laat bij de bal, blesseerde zijn tegenstander en mocht wat eerder dan de rest de kleedkamer opzoeken. Even wankelde achterin bij Vriendenschaar de organisatie waar Almere bijna van profiteerde maar het schot uit een gevaarlijke aanval ging maar net voorlangs. Ook schoot Almere nog een vrije trap op de lat na hands net even buiten het strafschopgebied. Er werd dus nog een tandje bij geschakeld. Ilias Dahri kwam Wesley Hazenberg vervangen en ontpopte zich als een plaag voor de Almere-verdedigers. Tijd rekken werd het parool voor de tegenstander. Bij vrijwel elke actie bleef een speler van Almere zwaar gewond op het veld liggen. Eenmaal moest onze verzorger er aan te pas komen nadat bij een Almere speler de arm uit de kom was geraakt. Marcel trok deze er weer professioneel in en de wedstrijd kon weer verder. Halverwege de tweede helft raakte ook Mo Ramdani zodanig geblesseerd dat Martijn Wuite zijn plek moest gaan innemen.

De gelijkmaker!

Vriendenschaar bleef onstant druk houden op het doel van Almere maar daardoor werden de uitvallen van de tegenstander ook steeds gevaarlijker. Maar met tien tegen elf bleef Vriendenschaar toch sterker. Al diep in blessuretijd werd de inzet dan toch beloond. Vanuit een scrimmage was het dan Michael Soepnel die de bevrijdende gelijkmaker binnen schoot. Een ontlading van jewelste. Een meer dan verdiende gelijkmaker.

Maar het spel ging verder. Scheidsrechter Van Genderen had ruim tijd bij getrokken voor alle blessure behandelingen en dat betaalde zich uit. In de 58e minuut (van de tweede helft), ja, u leest het goed, werd de aanval op rechts opgezet. Ilias Dahri  passte op Boaz en uit een onmogelijke hoek was het Boaz (de man van de onmogelijke doelpunten) die beheerst de 2-1 scoorde. Een ontlading volgde. Een niet meer verwachte overwinning was een feit.

Een overwinning van het collectief. Een meer dan gelukkige trainer Harry Buur stapte van het veld. Zijn jongens hadden het toch maar geflikt. Met 10 man een achterstand ombuigen naar een overwinning. Is niet zo vaak gebeurd in de geschiedenis van Vriendenschaar en uit historisch perspectief ook de eerste overwinning op Almere City. Een compliment voor de inzet en werklust het gehele elftal is hier zeker op zijn plaats.

De uitslagen van deze 0-6zondag:

14.00 HDS - Laren '99         3-2
14.00 Brederodes - De Meer            5-2
14.00 Saestum - Roda '46            2-3
14.00 Zwaluwen Utrecht 11 - SCH '44                    1-4
14.00 Victoria - BFC                 4-1
14.00 VVZA - VEP                 1-2
14.00 Vriendenschaar - Forza Almere    2-1