75'
82'

A-junioren zaterdag, A2, 3e klasse 07

22 november 2014 15:30

De A2 gaat voor kampioenschap. Of moeten we zeggen 'ging'? Want de wedstrijd tegen middenmoter Kampong moest wel gewonnen worden en dat gebeurde niet. Coach Wilco moest wegens andere prioriteiten de wedstrijdleiding aan twee stand-ins overlaten, die er een merkwaardig wisselbeleid op nahielden. Want de tweehoofdige leiding gaf iedereen een wisselbeurt behalve hun eigen zonen!

Daarbij kwam de pech dat drie sterkhouders er niet bij waren. De gebrekkige leiding en de verzwakte selectie maakten dat Kampong al snel op een 2-0 voorsprong kwam. Reden om de veel scorende spits Mark het veld in te sturen, die binnen een minuut de aansluittreffer maakte. Leek het leidersduo toch over gouden pikken te beschikken? Vlak voor rust scoorde de vers ingebrachte Stephan bovendien met een fraaie kopbal de gelijkmaker.

Wie met de rust dacht dat het appeltje-eitje zou zijn, kwam bedrogen uit. Kampong wist de hele tweede helft het meeste gevaar te stichten. Doelman Maxim greep diverse malen koelbloedig in. Tegen de verhouding in herhaalde Stephan de actie van de eerste helft en maakte 2-3 met het hoofd. Voor Kampong geen reden om bij de pakken neer te zitten. Er ontstond zelfs een opstootje, toen Ties met zijn tegenstander in botsing kwam. Maar de gemoederen werden snel gesust. Uiteindelijk wist Kampong twee keer toe te slaan in een counter. einduitslag: 4-3 in het nadeel van de mannen uit Culemborg.Voor de neutrale toeschouwer was het een geweldig spannende en sportieve wedstrijd. Complimenten!

Al met al een terechte uitslag, maar met een goede coach en compleet team was de uitslag waarschijnlijk anders geweest.