B-junioren, B1, Groep 1 2

15 november 2014 16:00

Smalen sr, J.M. de

Vrsch B1 – Elinkwijk B1  2 - 4

Om even na 16h00 uur floot scheidsrechter De Smalen de wedstrijd Vrsch B1 tegen 2e Divisionist Elinkwijk B1 van start. Een uitdaging voor de Culemborgers deze wedstrijd en direct ook een graadmeter hoe dit elftal er voor staat. In de reguliere competitie in de 4e Divisie draaien ze bovenin mee en staan derde. Elinkwijk staat achter Fortuna Sittard tweede met 19 uit 9.

Elinkwijk vertrok sterk uit de startblokken en probeerde zo snel mogelijk een doelpunt te forceren om daarna rustig de wedstrijd te kunnen uitspelen. Met man en macht werd getracht de aanvalsdrift van de Blauw-Witten te controleren wat een zware opgave bleek te zijn. Snelle en uiterst technische voetballers. Ze werden er achterin een beetje gek van en het was te danken aan Damian op goal dat die het koppie er bij hield en met enkele fabelachtige reddingen een doelpunt wist te voorkomen. Slechts sporadisch kwam Vrsch in de buurt van het doel van Elinkwijk maar dan was het ook direct gevaarlijk. Het dichts in de buurt van een doelpunt kwam Vincent. Nar ongeveer een halfuur spelen kwam Vincent na een schitterende aanval helemaal vrij voor de goal. Zijn schot kwam via de paal weer terug in het veld. Toch kwam Vrsch èn onder de druk vandaan èn op voorsprong. Minuten voor het rustsignaal reageerde de snelle Leo attent op een dieptepass van Vincent en schoof beheerst de bal langs de handen van de Elinkwijk-goalie in het doel, 1-0. De voorsprong was slechts van korte duur want vrijwel vanaf de aftrap scoorde Elinkwijk de gelijkmaker. Een Elinkwijk-speler reageerde namelijk net iets sneller op een te zachte terugspeelbal op de keeper waarna die simpel kon binnentikken, 1-1. Hierna nog een bijna niet te missen kans voor Vincent maar vrij voor de goal raakte hij de bal volkomen verkeerd  waarna de scheids maar besloot om met z’n allen thee te gaan drinken.

De start van de 2e helft leek een kopie van de 1e helft. Een dreigend Elinkwijk en een tot verdedigen gedwongen Vrsch dat vandaag in Damian toch wel ‘the man of the match’ had. De meest onmogelijke ballen werden door hem afgestopt. Maar ook speelde een rol dat Coen, terug van ziek geweest, weer in het elftal kwam. Hiermee kwam er ook wat meer rust en evenwicht op het middenveld en leek Vrsch zich onder de druk uit te voetballen. Na een klein kwartier kwam Oemar in het veld voor Achraf en zijn eerste actie leverde bijna direct resultaat. Zijn schot vanaf links werd nog net getoucheerd door de keeper waardoor de bal net naast de paal over de achterlijn ging. Direct hierna weer een zwakke terugspeelbal op de keeper maar met een fabelachtige redding wist Damian wederom een achterstand te voorkomen. Vrsch werd zowaar wat sterker en drukte Elinkwijk in de verdediging. In de 62e minuut komt Coen in balbezit, speelt op tijd Leo aan die op snelheid zijn man uitspeelt en daarna de keeper subliem het nakijken geeft, 2-1. En weer is deze voorsprong slechts van korte duur. Een dwarrelbal in het doelgebied wordt maar half weg gewerkt en Elinkwijk benut dit buitenkansje maximaal door de bal hard en hoog in het dak van het doel te schieten. Damian is kansloos en het staat 2-2.

Vijf minuten later volgt er een hoekschop voor Elinkwijk. De bal wordt voorbij de tweede paal geschoten, vandaar terug gekopt waarna van dichtbij en weer buiten bereik van Damian de bal over de doellijn wordt gewerkt, 2-3. Het wordt zelfs nog 4-2 wanneer enkele minuten voor tijd vanaf de rechterflank de bal loepzuiver en met effect langs Damian wordt binnen geschoten. Dat in de laatste minuut uit een voorzet van Oemar de bal nog door Maurits nog op de lat wordt geschoten is leuk maar veranderde niets meer aan de uitslag.

Vriendenschaar heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld, heeft geknokt voor wat het waard is en heeft laten zien dat ze zeker niet onder hoeven te doen voor teams die, in dit geval, twee divisies hoger spelen. Klasse jongens!!!
De vele aanwezige supporters hebben een zeer aantrekkelijk duel gezien met een uitstekende scheidsrechter en twee teams die wilden en konden voetballen. Regelrechte reclame voor het voetbal.