Assist: Illias Dahri

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

9 november 2014 14:00

Costa do Rosario, J.J.

Een goed spelend Vriendenschaar heeft verdiend met 1-3 gewonnen van het lager geklasseerde Woerdense VEP. De uitslag had wellicht nog groter kunnen zijn, maar een paar fraaie aanvallen van Vriendenschaar werden onderbroken door soms forse overtredingen aan VEP-zijde. In ieder geval is ons elftal goed begonnen aan de tweede periode.

Servanio Martina was een plaag  voor de defensie van VEP.

Al in de beginfase van de wedstrijd kreeg Vriendenschaar een paar goede kansen. In de vierde minuut werd een schot van Edin Sylejmani door de keeper gestopt en tot corner verwerkt, die vervolgens niets opleverde. Twee minuten later een schot van Maurice Sporkslede, waarbij de bal via de onderkant van de lat weer het veld instuiterde.

Vriendenschaar ontwikkelde zich in het veld tot de sterkere ploeg. Servanio Martina waagde een schot dat door de VEP-keeper werd gestopt. In de twintigste minuut brak Michael Soepnel door de defensie van VEP, werd onreglementair vast gehouden en vervolgens in het strafschopgebied nog eens aan zijn shirt getrokken. De scheidsrechter besloot tot een vrije schop voor Vriendenschaar op de rand van de zestien meter. Farid Bouzbib nam deze, legde de bal terug en Edin Sylejmani schoot vervolgens de bal in. Een VEP-been zorgde er echter voor dat de bal corner ging.

Het wachten was eigenlijk op de openingstreffer en dan wel van Vriendenschaar. In de dertigste minuut was het zo ver. Maurice Sporkslede gaf de bal op maat naar onze verdediger Fabian van der Wel. Die stoomde op naar voren, drong het strafschopgebied van VEP binnen en gaf op tijd de bal door naar Servanio Martina. Het schot dat Servanio loste, verdween in de rechterbovenhoek en was te machtig voor de keeper van VEP. 0-1 voor Vriendenschaar.

De keeper van VEP heeft het nakijken bij dit schot van Servanio (0-1)

In de 42e minuut liet Edin zich vervangen door Illias Dahri.

De wedstrijd liep naar het rustsginaal toe. De scheidsrechter trok nog twee minuten bij. Idereen had zich al min of meer verzoend met een 0-1 ruststand. Maar in de slotminuut leed onze defensie slordig balverlies. Een korte combinatie van VEP leidde tot de gelijkmaker: 1-1.
Geen prettige gang van Vriendenschaar naar 'de thee'.

In de achtste minuut na rust corrigeerde Vriendenschaar zichzelf. Opnieuw waren Maurice Sporkslede en Fabian van der Wel betrokken bij een aanval, waarna de bal bij Servanio Martina kwam. En die kogelde de bal voor de tweede maal in het VEP-doel. 1-2
Een minuut later liet Maurice Sporkslede door te veel aan de bal te zijn, de kans op 1-3 liggen.

Rody Honingh moest af en toe ook handelend optreden.

De aanvallen van Vriendenschaar namen de overhand. In de 22e minuut verscheen Maurice Sporkslede alleen voor de VEP-keeper. Maar na een aantal schijnbewegingen schoot Maurice toch in de handen van de keeper. Direct daarop weer een aanval. Nu verscheen Illias Dahri met de bal in het strafschopgebied. De bal kwam bij Servanio Martina, maar die schoot over. En in de 25e minuut werd Michael Soepnel neergelegd ten koste van een gele kaart. Michael moest worden opgelapt. De vrije schop van Vriendenschaar na blessurebehandeling leverde vervolgens niks op.

Het derde doelpunt van Vriendenschaar hing in de lucht en dat kwam er ook, in de 35e minuut. Fabian van der Wel speelde de bal naar Illias Dahri. Van zijn voet kwam de bal bij Maurice Sporkslede. Die passeerde enkele VEP-spelers en dreigde vervolgens de bal te verspelen. Maar net op tijd maakte hij een kapbeweging enkon hij de bal vervolgens in het VEP-doel schuiven.

Maurice Sporkslede breekt door de defensie van VEP.

De winst bleek hiermee in te knip te zitten. Ten meer daar VEP zes minuten voor tijd met tien man kwam te staan. De desbetreffende middenveldspeler torpedeerde Illias Dahri die met een mooie actie bezig was. De kans op 1-4 was daarmee verkeken, maar de VEP-speler kon wel zijn biezen pakken.

Hierna gebeurde er geen bijzondere dingen meer en kon ons elftal zegevierend het veld af.
Ons elftal is door de uitslagen vandaag nog een plaats op de ranglijst geklommen. We staan nu vijfde. SCH '44 loopt ver voor het peleton uit. De verschillen tussen de ploegen die hierna volgen zijn echter  uiterst klein.  De uitslagen:
14.00 Laren '99  - SCH '44 1-2
14.00 BFC - Brederodes 2-7
14.00 Roda '46 - HDS 2-0
14.00 Victoria - VVZA 0-0
14.00 De Meer - Zwaluwen Utrecht 11   2-1
14.00 VEP - Vriendenschaar 1-3
14.30 Forza Amere - Saestum 4-2