34'
81'

2 november 2014 14:00

Verbij, Th.G.

Vriendenschaar heeft in een niet al te beste wedstrijd verdiend met 2-0 gewonnen van VVZA. De wedstrijd telde één werkelijk hoogtepunt, namelijk in de vijfendertigste minuut toen Niek Amelink een prachtig doelpunt fabriceerde.

Edin Sylejmani kan hier net niet bij de bal komen.

Het doelpunt was van grote schoonheid. Edin Sylejmani mocht een corner nemen. De bal ging over alles en iedereen heen, kwam bij Niek Amelink terecht die, schuin voor het doel staande, de bal meteen op zijn pantoffel nam en de VVZA-keeper kansloos liet.

Het was het hoogtepunt in een overigens vrij vlakke eerste helft. Vriendenschaar had de meest aanvallende aspiraties. De Vriendenschaardefensie had de VVZA-aanval goed in bedwang, waardoor Rody Honingh geen moeilijk werk kreeg te verrichten. Alleen moest hij een keer naar de benedenhoek bij het stoppen van een vrije schop van VVZA. Maar verder kon hij relatief toekijken hoe zijn collega's het er in het veld afbrachten. Vanuit onze defensie werd getracht vooral de vleugels te bedienen, waarbij veel over rechts ging naar Boaz Souhuwat. Al in de eerste minuut had hij een kans, maar de bal ging voorlangs. En in de twintigste minuut ging na een schot van Boaz de keeper gestrekt naar de grond én de bal, raakte hem niet, maar de bal ging wederom voorlangs. En verder smoorden veel aanvallen in buitenspel, obstructie of niet doelgerichte schoten. VVZA was verder ook niet gevaarlijk.

Boaz Souhuwat was in de eerste helft een paar keer dicht bij een doelpunt, maar zijn schoten gingen vorlangs het doel.

De tweede helft was gewoonweg rommelig te noemen, ook al was ons elftal opnieuw de bovenliggende partij. Maar het schiep zich weinig echte scoringskansen. De 1-0 stand was daardoor toch precair, want VVZA zou op een onverwacht moment kunnen tegenscoren. En dat gebeurde bijna tussen de zestigste en vijfenzestigte minuut. Servanio Martina was zojuist licht geblesseerd uit het veld gegaan, toen een sporadische aanval van VVZA ertoe leidde dat de bal op de lat werd geschoten. Het was voor VVZA het sein om meer druk op het Vriendenschaardoel te zetten. Kort na de knal op de lat kon Rody Honingh een kopbal ternauwernood tot corner verwerken. Het offensiefje van VVZA was na de genomen corner weer ten einde.

Maurice Sporkslede is opgerukt naar de achterlijn, maar kan de bal hierna niet goed voorzetten.

In de vijfenzeventigste minuut kreeg Vriendenschaar een vrije schop te nemen. Een daaruit voortvloeiende kopbal op het VVZA-doel leverde geen resultaat op.

De 2-0 kreeg Vriendenschaar enigszins in de schoot geworpen. Een speler van VVZA verspeelde de bal knullig op het middenveld. De bal werd meteen vanuit Vriendenschaar doorgeschoven naar Boaz Souhuwat, die de verdediging van VVZA zijn hielen liet zien en vervolgens de VVZA-goalie kansloos liet (2-0).

Boaz Souhuwat snelt hier naar de 2-0 voor Vriendenschaar.

De wedstrijd was eigenlijk gedaan. De scheidsrechter liet nog ruim vijf minuten doorspelen. VVZA dacht mogelijk toch nog iets te bereiken en zocht de aanval. Het tegendeel gebeurde. Want drie, vier keer verschenen bij uitvallen Vriendenschaaraanvallers voor de keeper van VVZA, Maar de 3-0 kwam niet op het scorebord omdat de beslissende tik tegen de bal niet gegeven kon worden.

Al met al had VVZA met de 2-0 nederlaag weinig te klagen. En Vriendenschaar zit weer op het goede spoor.

14.00 HDS - BFC 2-3
14.00 Laren '99 - VEP 4-1
14.00 Brederodes - Victoria 1-0
14.00 Saestum - De Meer 7-3
14.00 SCH '44 - Roda '46 1-0
14.00 Zwaluwen Utrecht 11 - Forza Almere 2-2
14.00 Vriendenschaar - VVZA 2-0