1 - 0

44'

26 oktober 2014 14:00

Metsemakers, R.

Een goed spelend en hard werkend Vriendenschaar heeft toch met een 1-0 nederlaag genoegen moeten nemen. Vriendenschaar was in de tweede helft de betere ploeg, ook nadat het elftal met tien man kwam te staan. De scheidsrechter keurde drie doelpunten van Vriendenschaar af en speelde in onze ogen daardoor een dominante rol. Niet in het voordeel van Vriendenschaar.

In de eerste helft van de wedstrijd werd er door beide ploegen een aardige partij voetbal op de mat gelegd. Maar het veldspel leidde vooralsnog tot weinig gevaarlijke momenten voor het doel. Te memoreren valt het schot dat Maurice Sporkslede in de 24e minuut losliet. Het hield het midden tussen een schot op doel en een voorzet. Hoe dan ook de keeper van Victoria raakte uit positie, maar gelukkig voor hem en jammer voor Vriendenschaar belandde de bal op het doelnet.

In de 27e minuut werd Boaz bij een aanval in het strafschopgebied onderuit gehaald, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in. Wel toverde hij een gele kaart uit de zak en toonde die aan de protesterende Niek Amelink.

In de veertigste minuut kreeg Victoria een vrije schop te nemen recht voor het Vriendenschaardoel en zo'n twee meter buiten het strafschopgebied. De bal ging echter hoog over het Vriendenschaardoel, zodat de stand dubbelblank bleef.
Op slag van rust was er dan een aanval van Victoria door het midden. Victoria-aanvaller Kasper Leenen ontving de bal, draaide zich los van onze verdediging en schoot vervolgens onhoudbaar in voor doelman Rody Honingh (1-0). Dat was ook de ruststand.

Beide ploegen zetten het goede voetbal na de rust voort. Vriendenschaar werd gaandeweg sterker.

Tien minuten na de hervatting schoot Servanio de bal in en was het bijna gelijk. Inderdaad: bijna ,want de bal werd in een ultieme poging door een Victoriaverdediger van de lijn gewerkt.
Zeven minuten minuten later een soortgelijke situatie. Weer een inzet van Servanio. De bal ging over de doellijn, maar de scheidsrechter liet  doorspelen. Harry Buur protesteerde en mocht vervolgens van de scheidsrechter inrukken. En nog was het niet genoeg. In de negentiende minuut ontving Tibor Veldhuizen de bal in het strafschopgebied. speelde af op Boaz Souhuwat en die schoot in. De bal ging weer over de doellijn, maar opnieuw liet de scheidsrechter het spel doorgaan.
De tegenslagen hielden niet op want in de twintigste minuut na rust mocht Farid Bouzbib met rood van het veld. De scheidsrechter zag Farid natrappen, maar deze was zich nergens van bewust en had ook geen speler van Victoria geraakt.

Vriendenschaar ging niet bij de pakken neerzetten en ondanks de man minder situatie bleef het druk uioefenen op het Victoriadoel. In minuut 79 was Michael Soepnel dicht bij de verdiende gelijkmaker, maar zijn schot ging via de buitenkant van de paal naast.

Vlak voor het eindsignaal maakte Vriendenschaar toch nog gelijk, althans zo leek het. De bal ging na een schot van Niek Amelink opnieuw in het doel van Victoria, maar nu werd ook deze treffer afgekeurd wegens door de scheidsrechter gesignaleerde hands.

Kort en goed: Vriendenschaar scoorde driemaal in de tweede helft, maar geen enkele doelpunt kon genade in de ogen van de scheidsrechter vinden. Een zure nederlaag.

14.00 BFC - Zwaluwen Utrecht 11 6-4
14.00 Roda '46 - Laren '99 3-0
14.00 Victoria - Vriendenschaar 1-0
14.00 VVZA - Saestum 3-5
14.00 De Meer - HDS 0-2
14.00 VEP - SCH '44 1-3
14.00 Forza Almere - Brederodes 2-0