90'

A-junioren zaterdag, A2, 3e klasse 07

25 oktober 2014 17:00

Berry Waroux

Na een moeizame start van het seizoen met een 2-2 gelijkspel tegen JSV zijn de afgelopen vijf wedstrijden (inclusief bekerwedstrijd) meer dan verdiend winnend afgesloten. Dit weekend stond Geinoord A2 op de planning.

De voorlaatste met slechts drie punten uit vijf wedstrijden was de underdog, maar begon goed aan de wedstrijd. Het was pas toen Stephan de score opende dat Vriendenschaar begon te voetballen. Geinoord had geen weerwoord: "Ze lopen alleen maar op elkaar te schelden," aldus Remco. Er werd met een hoog baltempo gecombineerd en dit resulteerde in de 2-0 van Mark Mulder en de 3-0 van Danny. Geinoord liet ook nog twee keer van zich horen, met een vrije trap die heerlijk werd gepakt door Maxim en een gele kaart waardoor Geinoord de rust in ging met tien man.

Het was pas na rust toen het doelpunten regende op Sportpark Terweijde. Na twee doelpunten van Daniël en vier (!) van Mark van Iterson was de 10-0 in zicht. Danny maakte zijn tweede van de wedstrijd en de tiende van de avond met een prachtig doelpunt à la Bergkamp. Ferry sloot af met de 11-0.

Geinoord kon nog tevreden naar huis door uit een counter de 11-1 te maken. "Het kan nog!" werd er vijf minuten voor tijd geroepen door een van de spelers. Helaas hadden ze net niet genoeg tijd om de wedstrijd te doen kantelen.

Stand na 25 oktober

Volgende week tegen Sporting die door de monsterscore van Vriendenschaar nog nét boven Geinoord staat. De A2 gaat naar Utrecht met evenveel doelpunten voor als Delta Sports, maar door de sterke verdediging met slechts acht doelpunten tegen en daarom als nummer 1 van de competitie. Trainer Wilco is zeer tevreden.