82'
Boaz Souhuwat (kopbal)

12 oktober 2014 14:00

Hamersveld, J.M. van

Vriendenschaar heeft de moeilijke uitwedstrijd tegen Brederodes met 1-2 gewonnen. Een verdiende overwinning afgaande op het positieve veldspel van ons elftal. Rody Honingh toonde zich een solide sluitpost. Door deze overwinning is ook een 'trauma' van de laatste seizoenen - niet kunnen winnen van Brederodes - eveneens afgeworpen. Door de uitslagen van vandaag is ons elftal opgerukt naar de zesde plaats.

Vriendenschaar begon met in de spits Ilias Dahri, de doelpuntenmaker van vorige week (3x), geflankeerd door Maurice Sporkslede op links en Boaz Souhuwat op rechts.

Er had zich nog niet veel voorgedaan toen Brederodes in de achtste minuut een aanval door het midden opzette en daarmee een corner forceerde. De bal kwam voor het Vriendenschaardoel, waarna een Brederodesaanvaller tegendraads koppend de bal in het doel kon werken, onhoudbaar voor keeper Rody Honingh. 1-0 voor Brederodes derhalve.

In de achttiende minuut had Vriendenschaar kans op de gelijkmaker. Na een aanval over links via Tibor Veldhuizen, Michael Soepnel en Maurice Sporkslede kreeg Vriendenschaar een vrije schop te nemen. De bal kwam voor het doel van Brederodes, werd twee keer ingezet, maar ook twee keer van de doellijn gewerkt.

Twee minuten later viel dan toch de gelijkmaker. Weer een aanval over links en weer eindigend in een vrije trap voor Vriendenschaar. Farid Bouzbib nam deze en tot verbijstering van Brederodes en vreugde van Vriendenschaar verdween de bal in het Vianense doel. Mogelijk werd de Brederodesdefensie in de war gebracht door een 'overstapje' van Michael Soepnel, die de bal echter niet zelf aanraakte.

De wedstrijd was ook in de volgende periode aantrekkelijk om te zien. Brederodes was vooral gevaarlijk uit spelhervattingen, met name de hoekschoppen zorgden voor gevaarlijke momenten in het doelgebied. Eenmaal kon Rody de bal na een corner de bal nog net over de lat tikken.

In de achtentwintigste minuut een hachelijke situatie voor het doel van Brederodes, vergelijkbaar met de situatie van tien minuten eerder. Opnieuw werd de bal twee keer door Vriendenschaar ingezet en ook twee keer werd de bal van de doellijn gewerkt.

Ook hierna kreeg Vriendenschaar nog enkele kansen, onder andere via Boaz (2x). Vlak voor het rustsignaal kreeg Vriendenschaar nog drie corners te nemen, twee korte die niets opleverden en een lange waardoor Farid in scoringspositie kwam. Zijn schot werd echter uit het Brederodesdoel gekopt.

Rust derhalve 1-1 na een aantrekkelijke eerste helft.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien. Vriendenschaar probeerde vooral voetballend oplossingen te zoeken en Brederodes probeerde kansen te scheppen uit standaardsituaties. Twintig minuten na rust kreeg Vriendenschaar weer eens een kans, maar opnieuw werd een inzet uit het Brederodesdoel gewerkt.

De wedstrijd had niet meer het niveau van de eerste helft en leek naar het einde te sudderen. Maar Vriendenschaar kreeg weer de geest. Ilias Dahri werd vervangen door Tim van Zanten die als breekijzer moest fungeren. Vriendenschaar drong met goed spel aan, maar moest blijven oppassen voor tegenstoten van Brederodes.

De aanvalslust van Vriendenschaar werd acht minuten voor tijd beloond. Een vrije trap vanaf rechts werd hoog voorgezet en het was Boaz die de 1-2 kon inkoppen.
Even later had Vriendenschaar zelfs de 1-3 op de schoen. Servanio Martina beende op het doel van Brederodes af, legde af op Boaz. Diens schot werd echter met een schitterende redding door de Brederodeskeeper onschadelijk gemaakt.

Brederodes probeerde nog wel de gelijkmaker te scoren en was af en toe nog gevaarlijk. Maar het leverde niks meer op en onze defensie hield de zaak verder 'droog'.

Ruud Veldhuizen maakte weer een flinke fotoreportage. Klik hier.

14.00 Roda '46 - VEP 3-1

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

10.00 Vriendenschaar VR 2 - BFCV VR2 2-5

Het tweede elftal was vrij voor de competitie en speelde in Utrecht een oefenwedstrijd tegen Elinkwijk 2. Ons tweede elftal won met 2-3.

Volgende week is ons eerste elftal vrij van competitieverplichtingen. Ons elftal gaat zaterdag 18 oktober op bezoek bij TEC en speelt daar dan een vriendschappelijke wedstrijd tegen het eerste zaterdagteam van TEC in het kader van de opening van een kunstgrasveld aldaar. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.