75'
90'

5 oktober 2014 14:00

Hoogenhout, E.H.M.

Een fris en fruitig spelend Vriendenschaar heeft Zwaluwen Utrecht met 6-1 over de knie gelegd. Annas Jijih en Ilias Dahri kwamen als wissels in het veld, maar speelden een opvallende rol in de score.

In de eerste helft nam Vrindenschaar al snel afstand van Zwaluwen Utrecht.
De eerste aanval van Vriendenschaar, in de derde minuut, was meteen raak. Tibor Veldhuizen werd prima aangespeeld. Hij liet een voorzet op maat los, die onhoudbaar voor de Zwaluwenkeeper door Boaz Souhuwat werd ingekopt, 1-0..

Tibor Veldhuizen was gevaarlijk met zijn scherpe voorzetten.

Vriendenschaar was veruit de meerdere van Zwaluen Utrecht. Slechts sporadisch verscheen Zwaluwen voor het doel van Vriendenschaar. Rody Honingh, dit keer op het Vriendenschaardoel, had geen moeilijk werk te verrichten.

Vriendenschaar schiep zich verscheidene kansen. We noteren na negen minuten een schot naast en na tien minuten een schot gestopt door Zwaluwenkeeper. Na 23 minuten weer een fraaie voorzet van Tibor maar de bal kwam nu in handen van de keeper. In de dertigste minuut een zelfde situatie.
In de 34e minuut een unieke kans voor Vriendenschaar  om de score te verhogen. Drie spelers verschenen alleen voor de keeper. Maar door de bal af te spelen, stond Vriendenschaar buitenspel.

Wesley Hazenberg werd opgelapt, maar de behandeling had niet zo lang baat ...

Vriendenschaar had wegens blessures al twee spelers moeten wisselen. In de achttiende minuut moest Wesley Hazenberg naar de kant en kwam Annas Jijih in het veld. In de 33e minuut moest ook Maurice Sporkslede eraf en kwam Ilias Dahri binnen de lijnen. Het was deze laatste die Vriendenschaar in de 35e minuut op 2-0 bracht. De bal ging in het doelgebied over verschillende schijven van Vriendenschaar. Tenslotte kon Ilias vanaf de flank met een mooie schuiver de 2-0 aantekenen.

Hinkelenpinkend gaan Maurice Sporkslede en Wesley Hazenberg ondersteund door Tim Copper, geblesseerd van het veld af.

2-0 was ook de ruststand.

Na rust zette Zwaluwen even aan in een poging wat aan de stand te veranderen. Maar het vuurtje was snel geblust. In de 53e minuut was het al 3-0 door Annass Jijhi, nadat hij na een overstapje vrij was gespeeld.

Vriendenschaar verscheen herhaalde malen voor het Zwaluwendoel. een aantal keren kon de doelman van Zwaluwen de bal nog blokkeren. Maar in minuut 63 was het uiteindelijk 4-0 door een schot van Ilias Dahri.

In de 65e minuut kreeg Zwaluwen een vrije schop te nemen op een ongevaarlijke plaats. Maar toch verscheen een speler van Zwaluwen vrij voor het Vriendenschaardoel en het was met een knal 4-1. Zwaluwen kreeg nog een tweetal kansen om de achterstand te verkleinen, maar schoten gingen over en naast.

In de 72e minuut brak Tibor door de Zwaluwendefensie, die dacht aan buitenspel. Tibor gaf een voorzet op maat en het was Ilias Dahri die de 5-1 kon aantekenen. Een minuut later liet Tibor -niet geblesseerd - zich vervangen door Mitchell van Oorschot.

In de 75e minuut moest Rody een keer goed redden waardoor Zwaluwen niet dichterbij kon komen. Een minuut later werd Ilias Dahri fors onderuit gehaald, hij kon gelukkig na de blessurebehandeling weer  verder spelen.

Boaz kreeg nog een kans. Daarna - we zitten in minuut 85 - moest een Zwaluwenspeler met rood het veld af (tweede keer geel). .En in minuut 90 zorgde Boaz Souhuwat met een schuiver voor de eindscore, 6-1. Kort hierna blies de scheisrechter af.

Een mooie overwinning voor ons elftal. Goed gespeeld en je moet er toch maar even zes maken. Een opsteker voor de volgende wedstrijd.

14.00 BFC - SCH '44 2-8
14.00 Vriendenschaar - Zwaluwen Utrecht 11 6-1
14.00 Victoria - Laren '99 0-1
14.00 VVZA - Brederodes 2-3
14.00 De Meer - Roda '46 4-1
14.00 VEP - Saestum 2-1
14.30 Forza Almere - HDS 4-2

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.