90'

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

28 september 2014 14:00

Werff, A.P.F. van der

Vriendenschaar heeft in Leersum een teleurstellende 2-0 nederlaag geleden. Ons elftal schiep zich weinig kansen maar dat gold ook voor HDS. De ploeg uit Leersum kreeg de overwinning echter in de 75e minuut toegeworpen door een fout. De 2-0 op punt van affluiten was alleen voor de statistiek.

In de eerste helft viel er niet zo veel te melden. Beide ploegen deden het voorzichtig aan. De defensies hadden de overhand. Vriendenschaar probeerde meer te combineren; HDS speelde opportunistischer.

In de 23e minuut speelde Edin Syljemani de bal naar Maurice Sporkslede, maar diens schot werd prachtg gered door de keeper van HDS. In de 38e minuut een aanval van HDS waarbij Martijn Wuite werd uitgespeeld. Maar bij het hierna volgende schot, redde Robert Rienks goed. Op slag van rust nog een aanval van Vriendenschaar via Edin en Michael Soepnel, maar de HDS keeper maakte de aanval voortijdig onschadelijk.
Rust 0-0.

In de tweede helft een soortgelijk spelbeeld. In de 59e minuut liet Farid Bouzbib zich vervangen door Mo Ramdani. Meteen erop kreeg Boaz Souhuwat een unieke kans om de score te openen, maar alleen op de keeper afgaande schoot hij de bal  in diens handen.

In de 75e minuut een aanval van HDS  die voor Vriendenschaar fataal zou aflopen.De bal wordt door HDS voorgezet. Martijn Wuite raakt de voorgezette bal half en de bal caramboleert van diens voet richting Robert Rienks. Kennelijk is deze verrast want hij laat de bal glippen waarna een speler van HDS de bal zo binnen kan schieten, 1-0.

Met nog een kwartier te gaan was ons elftal daarna niet meer bij machte om terug te komen in de wedstrijd. En dan dik in blessuretijd ook nog de 2-0 als bij een laatste aanval van HDS de bal weliswaar door Robert Rienks in eerste instantie wordt afgeweerd, maar onze defensie de bal vervolgens niet goed weet weg te werken. Vanaf de zestien meter volgt dan een schot van HDS op het doel dat raak is: 2-0.

Jammer van de nederlaag. want er was tegen HDS - geen hoogvlieger in deze competitie - een ander resultaat verwacht.