Prima overwinning op het Zeeuwse Kloetinge

B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie D

20 september 2014 15:15

Dinkelberg, K.

Vrsch B1 – Kloetinge B1

Lekker ritje vanuit Zeeland. Voor de tegenstander van vandaag de toeristische route vanuit Kloetinge naar de Betuwe. Dan kijk je echt je ogen uit met al dat fruit waar je langs rijdt wanneer je vrijwel alleen maar vlakke aardappelvelden gewend bent.

De wedstrijd begon rommelig. Al wat later dan gepland en niet alleen op het veld rommelig ook in de lucht rommelde het wat. Aangekondigd onweer. Dan hoor je altijd wel wat. Nog geen tien minuten waren er gespeeld of er was bij de dug-out van Kloetinge overleg met de elftalleiding en de scheidsrechter. Beide elftallen werden naar de kleedkamers gedirigeerd. Onweersgevaarlijke situatie was de mening van Kloetinge. Op veld twee werd juist begonnen met een wedstrijd van de A2. Er zullen best wel regels bestaan maar wat gerommel zonder een enkele klap hoeft nog geen aanleiding om te staken. Na tien minuten en vrijwel identieke weersomstandigheden werd de wedstrijd hervat.
Hoe lang er precies gespeeld was? Aan de kant niet bekend.
Vrsch nam in ieder geval het initiatief en vrij vlot na de herstart was een dieptepass van Mick Helmond de basis van de eerste goal. Maurits Nijenhof sprintte achter de bal aan en net voor de uitlopende keeper prikte hij de bal keurig in het doel, 1-0.

Vrsch was sterker maar moest uitkijken voor de counter. Gelukkig dat de achterhoede daar aardig kijk op had en ook enkele snelle mensen achterin die het gevaar konden beteugelen. Een vrije trap, net over de middenlijn voor Kloetinge betekende de gelijkmaker. Een schijnbaar houdbare bal zeilde echter over de te ver voor zijn doel staande keeper heen zo maar pardoes in de goal. Foutje, bedankt!!!, 1-1.
Vlak voor rust een schitterende aanval. Weer een diepe bal op Maurits, nu van Vincent. Zijn schot werd fraai maar niet klemvast gestopt. De bal belandde in de voeten van Achraf. Een pass door op Vincent, terugleggen op Maurits die alsnog de 2-1 kon scoren. Keurig uitgespeeld en een verdiende voorsprong.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Er werd aantrekkelijk gespeeld en er werden ook enkele kansen gecreëerd met Vincent in een hoofdrol. In de 48e minuut werd een vrije trap van Vincent perfect ingekopt maar even fraai door de keeper tegen gehouden waarna ook de rebound weer werd gestopt. In dezelfde minuut weer een diepe bal op Vincent. Hij kopt de bal voorbij de uitlopende keeper eb schiet daarna loeihard naast een leeg doel. Weliswaar uit een moeilijke hoek maar hij had best nog wel even tijd om iets beheerster aan te leggen.  Het blijkt dat de keeper een hoofdrol voor zich opeiste. Want ook in de 65e minuut weer een sublieme redding nadat hij een kopbal uit een hoekschop bijna onmogelijk uit de kruising weer uit zijn doel wist te werken.

Er komt uiteindelijk geen wijziging meer in de stand en door deze overwinning staat het elftal nu op een gedeelde 4e plaats op de ranglijst, samen met Spartaan ’20. Komende zaterdag de uitwedstrijd tegen Jeka in Bavel, dat met 4 uit 3 net achter Vrsch op de 6e plaats staat.