0 - 2

SCH'44 1 (zon)

21 september 2014 14:00

Reingoud, N.J.G.

Een verdienstelijk spelend Vriendenschaar heeft toch een 0-2 nederlaag geleden tegen SCH.
Aan het tweede doelpunt van SCH kleefde een buitenspellucht, maar hij telde wel. Aanvallend kwam ons elftal in de afwerking te kort. En ja, het geluk ontbreekt dan ook een beetje. Met een Vriendenschaarbrilletje op: een gelijkspel had er in gezeten.

In de eerste helft liet Vriendenschaar zien niet bevreesd te zijn voor SCH. Met flair werd de nu al kampioenskandidaat SCH tegemoet getreden. En dat betekende dat SCH pas in de veertiende  minuut het eerste schot op doel  van Vriendenschaar kon lossen. De bal blokkeerde in onze defensie.

In de zestiende minuut mocht Vriendenschaar een vrije schop nemen nadat Boaz Souhuwat ten val was gebracht.De bal ging met een boog richting SCH-doel en kon ternauwernood door de keeper van SCH over het doel worden getikt.

Boaz ten val gebracht ...

De bal kan net over de lat worden gewerkt.

Maurice Sporkslede, op de plaats van de door familie-omstandigheden afwezige Tibor Veldhuizen, speelde aanvankelijk op rechts.  Hij wisselde met Boaz van positie en direct was er een  gevaarlijke Vriendenschaaraanval . Na een schuiver  van Boaz kon de SCH keeper nog net redden.
Twee minuten later een schuiver van SCH op ons doel, maar Robert Rienks stopte de bal goed.

Een van de vele vrije schoppen achter elkaar bij het Vriendenschaardoel.

In de daarop volgende periode kreeg SCH nogal wat vrije schoppen te nemen wegens meestal lichte overtredingen aan de zijde van Vriendenschaar.  De vrije trap in de dertigste minuut wordt ons in indirecte zin fataal. De bal wordt weliswaar uit de verdediging weg gewerkt, maar komt in het bezit van een SCH-aanvaller. En deze laat een boogschot los, waarna de bal in de verre rechterhoek van  hetVriendenschaardoel verdwijnt, 0-1. Een zondagschot.

Vlak voor rust nog enkele kansrijke momenten voor Vriendenschaar maar de rust komt toch met 0-1. Alle hoop nog voor Vrienenschaar in de tweede helft.

Vriendenschaar was niet ontmoedigd en stak ook in de tweede helft veel energie in de strijd.
In de 55e minuut fluit de niet altijd zekere scheidsrechter voor buitenspel tegen SCH, wat tot protesten van Harmelen leidt. In dezelfde minuut een zo op het oog gelijke situatie. Nu laat de scheidsrechter doorspelen en kan een SCH-speler de bal in het inmiddels verlaten  doel deponeren. Marcel van  Daalen steekt onmiddellijk zijn vlag omhoog, maar de scheidsrechter ziet na overleg geen aanleiding om zijn beslissing te herzien. Het staat 0-2.

Voor je gevoel is de wedstrijd beslist, omdat Vriendenschaar weliswaar meermalen goed ten aanval trekt, maar geen kans ziet  de kansen af te ronden. Toch dacht ons elftal er zelf anders over en waarom ook niet. Ons elftal gaat nadrukkelijker de aanval zoeken, terwijl SCH inzakt. In minuut 63 gaat Boaz naar de kant voor Servanio Martina en in minuut 73 wordt Mo Ramdani gewisseld voor Anas Jijih.

Allemaal kansen

Vriendenschaar brengt SCH beslist in de problemen met een reeks aanvallen. De bal wil er maar niet in. Zelfs als de bal heel goed wordt ingeschoten op een bijna verlaten doel,  is er toch nog een SCH-been, waardoor de bal over het doel corner vliegt. Zou er in de laatste vijf à tien minuten door Vriendenschaar een doelpunt gemaakt zijn, dan weet je haast zeker dat er ook nog een tweede doelpunt volgt (een van de bekende voetbalwetten).  Zo ver kwam het helaas niet, al hield de SCH-aanhang in de slotfase het hart vast. Maar SCH kon dan toch zonder kleerscheuren naar Harmelen terug. Jammer voor ons vanwege alle inzet.

14.00 BFC - VEP 3-2
14.00 Brederodes - Seatum 2-3
14.00 Vriendenschaar - SCH '44 0-2
14.00 Victoria - Zwaluwen Utrecht 11 5-0
14.00 VVZA - HDS 3-1
14.00 De Meer - Laren '99 1-3
14.30 Forza Almere - Roda '46 2-2