... (kopbal)
70'

14 september 2014 14:00

Waale, J.C.L.

Vriendenschaar heeft in een wedstrijd die het aankijken best waard was, met 2-1 verloren van Saestum.
Vanuit Vriendenschaaroogpunt had ons elftal meer verdiend in de vorm van een gelijkspel. Maar die kwam er niet, ook niet in blessuretijd toen Farid Bouzbib een vrije trap uitstekend nam, maar de Saestumkeeper met een katachtige reactie redde.

Vanaf de aftrap ging de bal over en weer, zonder dat er vooreerst opvallende feiten te vermelden waren. Wel leek Saestum iets 'opdringeriger' dan Vriendenschaar.

In de achtste minuut scoorde Saestum bijna. In een zo op het oog ongevaarlijke situatie speelde Niek Amelink de bal terug op Robert Rienks. Te kort en daardoor kon een Saestumaanvaller de bal onderscheppen. Door goed uitlopen dwong Robert de Saestumspeler naar de achterlijn. De laatste schoot de bal vanaf die positie, maar de bal ging voorlangs het Vriendenschaardoel.. Aansluitend zette Vriendenschaar een counter op. Michael Soepnel kwam als laatste aan de bal en schoot hard op doel. De Saestumkeeper wist het schot met een goede redding te keren.

In de 21e minuut wordt Tibor Veldhuizen gelanceerd. Hij krijgt een grote kans om de score te openen, maar hij maakt één beweging te veel en de kans is voorbij. Een paar minuten later krijgt Saestum een vrije schop te nemen die eigenlijk aan Vriendenschaar toegekend had moeten worden. De vrije schop van Saestum leidt tot een scrimmage voor het Vriendenschaar doel. Vier, vijf keer wordt de bal ingeschoten; de laatste keer verdwijnt de bal van dichtbij in het blauwzwarte doel. 1-0 voor Saestum.

In de zesentwintigste minuut kop Edim Sylejmani uit een corner op het doel van Saestum, maar zijn kopbal vliegt naast.

In de dertigste minuut werd Michael Soepnel wegens maagkrampen vervangen door Wesley Hazenberg. Edin Sylejmani ging daardoor iets meer teruggetrokken achter de voorste linie spelen.

Vriendenschaar kreeg nog een aantal vrije schoppen te nemen, maar peurde daar geen rendement uit. Voor het doel van Vriendenschaar deden zich nog enkele hachelijke momenten voor, maar met enig kunst en vliegwerk werd er verder geen schade geleden.

De rust kwam nochtans met een 1-0 voorsprong voor Saestum.

Na de rust kwam Maurice Sporkslede in het veld voor de licht geblesseerde Boaz Souhuwat.
Saestum leek niet erg aan te dringen en probeerde op balbezit te spelen. Dat kwam Saestum aanvankelijk duur te staan. In de zestigste minuut had Tibor Veldhuizen al de gelijkmaker op de schoen, maar de bal ging voorlangs het doel. Een minuut later was het toch gelijk. Edin Sylejmani gaf een bekeken balletje op Wesley Hazenberg en die scoorde: 1-1.

Heel lang mocht Vriendenschaar de gelijkmaker niet koesteren. Want in de zeventigste minuut is er een voorzet van Saestum. Ongeveer ter hoogte van de penatystip ontvangt de spits van Saestum de bal en met een fraaie kopbal scoort hij de 2-1, onhoudbaar voor Robert Rienks.

Om de achterstand proberen ongedaan te maken ging Vriendenschaar opportunistischer spelen. Dat leidde in de vijfenzeventigste minuut tot een uitval van Saestum. Het schot op doel wist Robert Rienks met een sublieme reactie tot corner te verwerken. De corner leverde meteen weer gevaar op voor het Vriendenschaardoel, maar weer hield Robert Rienks zijn doel met een goede redding schoon.

In de 82e minuut lijkt Vriendenschaar weer op de gelijkmaker af te stevenen. Na een combinatie die over Servanio Martina loopt, komt de bal bij Edin Sylejmani en die schuift de bal in het doel. De scheidsrechter lijkt buitenspel te hebben geconstateerd, want hij keurt het doelpunt af.

We gaan de blessuretijd in en er gebeurt nog van alles. Farid Bouzbib krijgt een vrije trap te nemen. Hij schiet de bal goed in, maar de keeper van Saestum redt met een fraaie safe zijn team. De bal gaat over de lat; de corner van Vriendenschaar levert niks op.
Drie minuten later kan Saestum de wedstrijd afmaken. Uit een counter wordt de bal tegen de paal van het Vriendenschaardoel geschoten en vliegt vervolgens weer het veld in.
Even later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Saestum wint met 2-1.

Ruud Veldhuizen maakte voor het eerst dit seizoen een fotoreportage. Klik hier.

14.00 VEP - Forza Almere 2-2

*Bij de rust gestaakt bij een 3-0 voorsprong voor Laren. De scheidsrechter zou de wedstrijd gestaakt hebben, omdat hij zich niet veilig meer voelde.