Laren 99 1 (zon)

13'

7 september 2014 14:00

Zilverberg, M.

Vriendenschaar heeft met 1-0 gezegevierd over promovendus Laren '99. De overwinning van ons elftal was mager, maar gewoonweg verdiend. En de 1-0 werd niet uit het vuur gesleept, daarvoor was Laren '99 een te matige ploeg. Maar hoe klein de overwinning ook, ons elftal maakte daarmee wel een prima seizoensstart.

Een van de eerste kansen is voor Boaz. De keeper van Laren grijpt hier nog goed in.

Vriendenschaar begon in de volgende basisopstelling:
Doel: Robert Rienks. In het veld: Fabian van der Wel, Niek Amelink, Martijn Wuite en Ben Moghyt Redouan, Mo Ramdani, Farid Bouzbib, Michael Soepnel,  Boaz Souhuwat, Edin Sylejmani en Tibor Veldhuizen.

Van meet af aan en vooral in de eerste helft was Vriendenschaar de betere ploeg. Ons elftal excelleerde niet, maar tegenover ons elftal stond een elftal met weinig creativiteit. Achterin had de ploeg wat lengte, waardoor het hoge voorzetten onschadelijk kon maken. Aanvallend kon Laren geen vuist maken, waardoor Robert Rienks in de eerste helft nauwelijks moeilijk werk had te doen.

Een corner voor Vriendenschaar.

De eerste kans was er na ongeveer zes minuten spelen voor Vriendenschaar. Het schot van Farid was niet erg hard en ging naast. In de dertiende minuten werd Boaz Souhwat vanuit het midden weggestuurd. Boaz kon de keeper van Laren ontwijken, waarna de bal in het lege doel kon worden getikt:1-0.

Daarna had ons elftal de kans verder uit te lopen, maar enkele kopballen gingen net naast en een keer schoot Boaz huizenhoog over. Kansen kreeg ons elftal vooral over de vleugels en Tibor kon de bal nogal eens voorzetten.

Pas in de 35e minuut was er een fatsoenlijke aanval van Laren. De bal ging voorlangs het Vriendenschaar doel.
In de 41e minuut had Edin Sylejmani uitzicht op een tweede doelpunt. Maar hij kreeg de bal onvoldoende onder controle om uit te halen. De bal ging corner en daaruit kwam nog wel een kopbal voort die naast ging.

De rust werd derhalve 1-0.

In de tweede helft verscheen Tolunay Sezer in het veld ter vervanging van Farid bouzbib. Die had in de eerste helft een trap tegen de enkel gehad.

In de tweede helft speelde ons elftal onrustiger en was Laren wat gelijkwaardiger. Bovendien kreeg Vriendenschaar geen lucht, omdat het aan de afwerking bleef schorten.
De 1-0 stand houdt altijd risico's in, want je zult maar een gelukstreffer tegen krijgen.

In de zestigste minuut kreeg Laren een vrije schop te nemen. Robert Rienks kon de bal op het nippertje onschadelijk maken. Drie minuten later kreeg Vriendenschaar ook een vrije schop, maar de bal belandde in de handen van de Larenkeeper. Daarna  was er voor Laren een vrije schop, maar de bal ging net langs het Vriendenschaardoel. En een daarop volgende vrije schop voor Laren leverde evenmin iets op.

In de 69e minuut werd Maurica Sporkslede ingezet voor Tibor Veldhuizen. Twee minuten later moest Robert Rienks een schot van Laren tot corner verwerken. Weer drie minuten later kon Boaz de wedstrijd beslissen, maar uit een voorzet vanaf de doellijn kopte hij net naast.

Twee minuten later is er een uitval waarna Edin de bal in de handen van de Larenkeeper schiet. In de 81e minuut schiet Edin de bal over het Larendoel. In de 83e minuut krijgt Laren een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar de spits van Laren kopt van dichtbij net naast.

Met nog zes minuten te spelen komt Sefvanio Martina in het veld voor Boaz.
Vriendenschaar en Laren krijgen allebei nog kansen. Vriendenschaar uit een aanval en Laren uit een vrije schop. Maar er komt geen verandering in de stand. We zitten al in blessuretijd als Servanio mag uitbreken. Zijn schot gaat ook naast en dan is het tijd.

Een verdiende 1-0 zege voor ons elftal tegen een toch wel matig Laren. De scheidsrechter floot een prima partij.

14.00 BFC - Roda '46 0-3
14.00 Brederodes - HDS 3-3
14.00 Zwaluwen Utrecht 11 - Saestum 0-2
14.00 Vriendenschaar - Laren '99 1-0
14.00 Victoria - VEP 4-1
14.00 VVZA - SCH '44 3-5
14.30 Forza Almere - De Meer 2-2