43'
... (scrimmage)
45'

17 augustus 2014 14:00

In de eerste en enige oefenwedstrijd in het voorseizoen heeft ons elftal met 1-2 verloren van BVV. Ons elftal nam geen revanche voor de 2-3 nederlaag twee seizoenen geleden, eveneens in een oefenpot.

Ons in de derde klasse uitkomende elftal was in geen enkel opzicht de mindere van BVV, dat in de tweede klasseZuid I speelt. Ons elftal was in de eerste helft zelfs de betere ploeg, althans had de beste kansen.

In de eerste helft verdedigde Robert Rienks het Vriendenschaardoel; in de tweede helft Rody Honingh. Vier spelers debuteerden in ons elftal: Edin Syljemani (ex HBS), Redouan Benmoghyt (ex Theole), Mo Ramdani (ex Theole) en Soufiane Bokaraia (ex UVV). Zij stonden opgesteld in de eerste helft, evenals Niek Amelink, Farid Bouzbib, Tim Copper, Tolunay Sezer, Servanio Martina en Fabian van de Wel. In de tweede helft verving Anass Jijih Farid Bouzbib, kwam tibor Veldhuizen in het veld voor Tolunay Sezer en was Mitchell van Oorschot de plaatsvervanger van Servanio Martina.

De bestekansen waren, zoals gezegd, in de eerste helft voor Vriendenschaar. Een paar keer werd Servanio Martina weggestuurd, maar hij ontnam zichzelf de scoringskansen. En als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel. Vlak voor rust werd het 0-1.

In de tweede helft kwam Vriendenschaar na ongeveer een kwartier spelen op gelijke hoogte door het benutten van een penalty. Mo Ramdani scoorde beheerst. Echter niet veel later stond het toch weer 1-2. Op het middenveld werd de bal verspeeld, BVV brak uit en scoorde.

Vriendenschaar deed allerlei pogingen de gelijkmaker te scoren, maar die kwam jammer genoeg niet.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd waarin aangetoond werd dat Vriendenschaar zeker in de breedte sterker is geworden. Komende zaterdag staat de eerste bekerwedstrijd op het programma, tegen Geinoord.