80'

Mannen, 1, Groep 1 110

31 augustus 2014 14:00

Rosenow, M.R.W.G.

Ons eerste elftal heeft deze zondag wel een heel slechte prestatie geleverd door met 8-0 van het niet eens zo goede Houten te verliezen. Verdedigend maakten we veel te veel fouten en als de score dan oploopt voor de tegenstander, heeft dat natuurlijk een demoraliserende invloed.

Ogenschijnlijk stond er voor beide partijen niks meer op het spel in de beker. Vriendenschaar was al uitgeschakeld. En Houten had eigenlijk geen kans om de poule door te komen. Dus tijd voor een fijne oefenpot, dachten we. Maar wat hebben we onszelf te kijk gezet.

Vrijwel vanaf de aftrap was al te zien dat de verdediging van ons elftal het deze middag niet had. Bij de eerste, nog schuchtere aanvallen van Houten werd de bal al rommelig weggewerkt. Maar als de bal eenmaal vanuit de verdediging naar voren kon worden getransporteerd, liet onze aanval  vervolgens best aardige acties zien. Eigenlijk was ons elftal ieen belangrijk deel van de eerste helft aanvallend de meerdere van Houten gelet op het aantal kansen dat werd geschapen. Nou kun je bij een kans drie fasen onderscheiden: 1)het scheppen van een kans, 2) er een doelrijpe kans van maken 3) de kans doeltreffend afwerken. Maar veel kansen van Vriendenschaar bleven ergens steken of de afwerking faalde.

Houten liet niet eens zoveel van zichzelf zien. In de achtste minuut kreeg ons elftal zelfs drie corners achter elkaar te nemen. Bij de laatste corner liet de keeper van Houten de bal los, maar er kwam geen doelpunt van. De door Vriendenschaar ingeschoten bal ging over. Direct daarop rukte Houten op naar het Vriendenschaardoel. Rober Rienks, ditmaal de Vriendenschaargoalie, wilde de bal oppakken, maar zag tot zijn schrik de bal door de benen in het eigen doel versdwijnen (1-0).

In de daarop volgende tien minuten trekt Vriendenschaar herhaalde malen op naar het Houtendoel. In de twaalfde minuut wordt Tibor Veldhuizen getorpedeerd. Uit de toegekende vrije schop komt een aanval voort, waarbij Tibor de bal over het Houtendoel jaagt. In de vijftiende minuut een vrije schop voor Vriendenschaar en in de zestiende minuut een corner waaruit een aanval volgt, maar waarbij de scheidsrechter buitenspel constateert. Zo gek ging het aanvallend dus allemaal nog niet.

Maar in de twintigste minuut laat de verdediging de linkerspits van Houten van de zijkant af doorlopen. Een schuiver volgt en de bal verdwijnt opnieuw in ons doel (2-0).  In de daarop volgende minuut breekt Vriendenschaar uit, Er volgt een schot die op de verdediging van Houten stuit. Farid scoort uit de rebound, maar de scheidsrechter keurt het doelpunt om onbegrijpelijke redenen wegens buitenspel af.

De scheidsrechter kent hierna nog een aantal ongelukkige momenten waarbij hij ten nadele van Vriendenschaar geheel ten onrechte wegens buitenspel affluit.

Het spel gaat door en er zijn kansen voor Vriendenschaar om wat terug te doen. In de vijfentwintigste minuut belandt de bal niet in, maar op het net van het doel van Houten en drie minuten later teistert Boaz Souhwat ditzelfde net nog eens, maar dan komt de bal in het zijnet.

Een minuut later voert Houten de score op naar 3-0 als onze defensie niet resoluut verdedigt.
Er komen nog enkele Vriendenschaaraanvallen, maar de ruststand is dan toch 3-0 voor Houten.

Het lijkt er in de eerste tien minuten van de tweede helft op dat Vriendenschaar toch iets aan de achterstand wil doen. Maar als in de 57e en 63e minuut Houten kan oprukken en van dichtbij kan inschieten zonder dat er van Vri3endenschaarzijde resoluut wordt ingegrepen, staat er zo maar 5-0 op het scorebord.

In de 65e minuut wordt het bij een schuiver 6-0. Bij een aanvallende actie van Boaz twee minuten later gaat de bal hoog over. Dan komt er weer een aanval van Houten over de vleugel, waarbij onze verdediging voorbij gelopen wordt. Een intikker en het is 7-0. We zitten dan in de 77e minuut.Dat het drie minuten later ook nog eens 8-0 wordt, tsja...

Geen goede generale repetitie voor Vriendenschaar met het oog op de eerste competitie wedstrijd komende zondag. Laten we maar hoop peuren uit het gezegde dat na een slechte generale repetitie een goed premiere volgt!

En Houten? Dat had nog een doelpuntje meer moeten maken om poulewinnaar te worden. Nu werd Brederodes zaterdag door een 2-4 overwinning op Geinoord poulewinnaar op doelsaldo.