70'

Mannen, 1, Groep 1 110

27 augustus 2014 19:30

Dijen, P.J. van

Vriendenschaar heeft in Vianen een te zware nederlaag tegen de zaterdagploeg van Brederodes geleden. De overwinning voor de groengelen was per saldo verdiend, maar de ploeg werd wel door vermoedelijk twee buitenspeldoelpunten in het zadel geholpen.

Vriendenschaar speelde in de volgende opstelling: Doel: Rody Honingh. Achter: Fabian van der Wel, Niek Amelink, Martijn Wuite en Redouan Ben Moghyt. Midden: Farid Bouzbib, Mo Ramdani en Michael Soepnel.Voor: Tim Copper, Edin Sylejman, Tibor Veldhuizen. In de tweede helft kwamen Michel van Oorschot (voor Michael Soepnel), Tolunay Sezer (voor Niek Amelink) en Boaz Souhuwat (voor Tibor Veldhuizen) in het veld.

Het was in de eerste helft af en toe knap druk voor het doel van Brederodes

Met name in de eerste helft speelde ons elftal uitstekend, al was wel duidelijk een verschil in spelopvatting zichtbaar. Brederodes speelde directer, zoch de gaten in onze defensie op en was effectiever in het benutten van kansen. In de eerste helft combineerde ons eigen elftal dat het een lieve lust was, de linies sloten goed aan en ons elftal had Brederodes aardig onder controle.

Rody Honingh stompt de bal weg voordat de Brederodesaanval gevaarlijk kan worden.

Brederodes scoorde na ongeveer tien minuten spelen 1-0. De bal werd vanaf de flanken hoog voorgezet en vervolgens werd de bal hard ingekopt. Onze grensrechter, Marcel van Dalen had echter eerder buitenspel geconstateerd. Ondanks zijn uitleg aan de zijlijn aan de scheidsrechter, ging de laatste niet op de bezwaren van Marcel in. Hij wees onverbiddelijk naar het midden,
Ons elftal kwam een kleine tien minuten later toch langszij. Aan de zijkant, bij het Brederodesdoel, pikte Tim Copper de bal op en vervolgens liet hij met een schuiver de Brederodeskeeper kansloos (1-1). Hierna schiep ons elftal, zeer goed spelend, zich de beste kansen, maar de afwerking was er niet. Steeds was er in de drukte voor het Vianense doel wel een been dat doelpogingen van ons elftal onschadelijk maakte. Rody Honing, die dit keer ons doel verdedigde, redde eenmaal prachtig met een reflex.

Tim Copper, maker van het Vriendenschaardoelpunt, voelt zich ten onrechte afgehouden van de bal.

De rust ging met een 1-1 stand in.

De wedstrijd was nog geen vijf minuten in de tweede helft aan de gang of Brederodes scoorde opnieuw. Marcel van Daalen vlagde wederom voor buitenspel. Maar de scheidasrechter die ver van de spelsituatie afstond, in tegenstelling tot Marcel, keurde ook dit doelpunt goed, hoe zeer Marcel ook protesteerde.

Ons elftal liet zich te veel afleiden door deze treffer van Brederodes. Van het concentratieverlies profiteerde Brederodes optimaal, door nummer drie in het Vriendenschaardoel te prikken.

Het was met het goede spel van Vriendenschaar gedaan. En juist Brederodes liet nu zien waarom de ploeg zo gevaarlijk is. Relatief lange ballen, snelle aanname en patsboem schieten. In dat opzicht kreeg ons elftal les in effectiviteit. Boaz Souhuwat kwam in het veld voor Tibor Veldhizen en was een paar keer heel gevaarlijk met een paar felle schoten op doel.  De aansluittreffer kwam er niet. Brederodes daarentegen liet zien hoe je moet scoren en ineens stond het 5-1. Met nog twintig minuten te spelen wachtte ons elftal een wel heel zware nederlaag, maar het was wel genoeg zo. Brederodes prbeerde het nog wel, maar Rody redde nog een keer goed en ook de paal stond een volgend doelpunt in de weg.

De eerste helft was al met al prima van ons elftal, de tweede helft was aanzienlijk minder na het tweede en derde doelpunt.

In de tweede ronde denderde Geinoord met 5-0 over Houten heen.