Assist: Bouzbib

Mannen, 1, Groep 1 110

23 augustus 2014 17:00

Punt, R.

Ons eerste elftal heeft de bekerwedstrijd tegen Geinoord met 1-2 verloren. Dat was niet nodig geweest, als ons elftal direct na de rust wat beter had opgelet.

Vriendenschaar had de gelegenheid te baat genomen om,nog te experimenteren met een aantal spelers. Zo stond bijvoorbeeld Ricardo van Hemert op het doel. Niek Amelink speelde niet vanwege een naar het zich laat aanzien lichte blessure. Dit waren de spelers:
Ricardo van Hemert, Fabian van der Wel, Tolunay Sezer, Martijn Wuite, Mitchell van Oorschot, Mohammed Ramdani, Servanio Martina, Farid Bouzbib, Edin Sylejmani, Michael Soepnel, Tibor Veldhuizen. Wissels: Anass Jijih, Niek Amelink, Redouan Ben Moghyt en Rody Honingh.

De wedstrijd was het aanzien zeker waard, al was het vertoonde spel van beide zijden niet al te groots. Er werd wel met erg veel enthousiasme gevoetbald, wat wel resulteerde in een behoorlijk aantal overtredingen over en weer. Ons elftal was gelijkwaardig aan Geinoord.

In de eerste helft was Geinoord in het veld beter; in de tweede helft was Vriendenschaar de betere ploeg. Maar wel nadat direct ns rust een 0-2 achterstand was opgelopen.

In de eerste helft oefende Geinoord vooral in de eerste fase veel druk uit op ons elftal. Maar onze verdediging hield, soms met moeite, toch de Geinoordaanval aardig in bedwang. De allerbeste kans in de eerste helft om de score te openen was echter voor Farid Bouzbib. In de twaalfde minuut brak Farid, na goed te zijn aangespeeld, door de Geinoord defensie. Hij had eigenlijk zelf moeten schieten, maar hij speelde de bal af. En toen was er een roodwit been dat de bal tot corner werkte.

Een minuut later had Geinoord een scoringskans, maar de bal ging hoog over het Vriendenschaardoel. In de dertigste minuut moest Ricardo horizontaal gestrekt naar de bal op een afstandsschot van Geinoord. Corner. Maar die leverde niks op. Drie minuten later kreeg Vriendenschaar een corner te nemen, waarna een kopbal rakelings over het Geinoord doel scheerde.

In de veertigste minuut kreeg Geinoord een vrije trap te nemen recht voor het Vriendenschaardoel. De bal spatte uiteen op de lat, zonder dat Ricardo aan de bal had kunnen komen. Een minuut later opnieuw een vrije schop voor Geinoord, bijna vanaf dezelfde plaats. Nu belandde de bal in handen van Ricardo.

In de slotminuut van de eerste helft rukte Farid op met de bal. Op het laatste moment werd hij van een scoringskans afgehouden.

De tweede helft begon rampzalig voor ons elftal. Direct vanaf de aftrap scoorde Geinoord. Onze verdediging, de keeper incluis, aarzelde in te grijpen en de bal ging vrij eenvoudig het doel in (0-1). Twee minuten later dook Ricardo naar de bal en op een Geinoordbeen. Hij blesseerde zich. De bal sprong echter naar links, waar een andere Geinoordaanvaller van dichtbij kon scoren (0-2)

Een afgang dreigde, maar dat werd het in het geheel niet. Integendeel, Vriendenschaar begon frank en vrij te voetballen en schiep zich de meeste en beste kansen. Na een kwartier spelen kwam ons elftal terug in de wedstrijd. Farid Bouzbib speelde Servanio Martina aan en die kon door de defensie van Geioord snijden. Vakkundig schoot hij vervolgens onhoudbaar in (1-2).Servanio viel hierna op door een aantal rushes op het Geinoorddoel die echter niks opleverden.

In de 25e minuut was er nog een dropshot van Farid te bewonderen die met een katachtige reflex uit het Geinoorddoel werd geranseld. Er waren meer aanvallen van Vriendenschaar, maar het eindschot was niet toereikend en daardoor liep ons elftal de verdiende gelijkmaker mis. De laatste aanvalsdaden waren voor Geioord, met een schot op de lat van het blauwzwarte doel en een schuiver die voorlangs ons doel ging.

De scheidsrechterl had,inclusief blessuretijd wel een kwartier lang laten doorspelen, maar Vriendenschaar zag geen kans om langszij te komen. Hoerwel verloren gaf ons elftal toch wel een degelijk visitekaartje af. Behoudens dan de eerste minuten in de tweede helft.

De andere bekerwedstrijd Houten - Brederodes zaterdag werd met 5-4 door Houten gewonnen. Komende woensdag gaat ons eerste elftal op bezoek bij Brederodes.