46'
70'

11 mei 2014 14:00

Dumont, R.W.H.J.

Vriendenschaar heeft de laatste wedstrijd van het seizoen met 3-1 van Victoria gewonnen. Daardoor is Vriendenschaar nog een plaatsje op de ranglijst gestegen.

Hoewel Vriendenschaar en Victoria allebei veilig waren, wilden beide ploegen er toch nog een serieuze pot van maken. Victroia was in de eerste helft wat scherper in de aanval. In de vierde minuut ging een vrije schop van Victoria net naast het doel van Vriendenschaar.

In de 21e minuut  ontsnapte Vriendenschaar bij een doelpunt, waarbij de bal ternauwernood uit het doelgebied kon worden weggewerkt. In de dertigste minuut brak Victoria uit en met een prachtig schot was het 0-1. Roy Roodenburg die op het doel stond, omdat het voor hem de laatste wedstrijd bij Vriendenschaar was, was kansloos.

In de 39e minuut was er een knap schot van Vriendenschaar op het doel van Victoria, maar de bal was toch een niet al te moeilijke prooi voor de keeper. Twee minuten voor het einde van de eerste helft bracht Boaz Souhuwat  de bal vanaf de vleugel goed voor het Victoriadoel, maar de toegesnelde Farid Bouzbib kwam net niet aan de bal.

De rust kwam met 0-1.

Direct na rust was Boaz de wakkerste van allemaal. Want vanaf de aftrap rende hij  dwars door de verdediging van Victoria en schoot de bal in het Victoriadoel: 1-1.

Victoria wenste zich niet bij deze tegenvaller neer te leggen en trok ten aanval. Maar ons elftal had defensief de situatie goed voor elkaar. In de 57e minuut kreeg Victoria een vrije schop te nemen, maar de bal was een gemakkelijke prooi voor Roy Roodenburg.

iIn de 61e minuut viel Matthijs Zurmond na een charge geblesseerd uit. Tolonay Sezer was zijn vervanger.

De wedstrijd begon te kantelen. Vrendenschaar kreeg meer en meer kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Vooral Boaz kreeg de nodige mogelijkheden.  Pas in de 70e minuut scoorde Boaz  toch en dat was nog niet zo simpel. Vlak voor het doel van Victoria kon Boaz de bal in het doel prikken. De keeper probeerde de bal nog te stoppen, maar kreeg hem niet onder controle, waarna Boaz, bijna op de doellijn staande,  de bal alsnog in het Victoriasdoel kon frommelen.

Doordat de Victoriaverdediging erg op één lijn ging spelen, kon ons elftal verscheidene malen door de laatste linie breken. Weer kreeg Boaz de gelegenheid om te scoren. Een schot van hem be;landde op de lat.

In de tachtigste minuut wer de wedstrijd kort stil gelegd. Sander Verbeek kreeg een zogenaamde ápplauswissel'om dat het zijn laatste wedstrijd voor Vriendenschaar was geweest. Vanaf zijn jongste jeugd had hij bij Vriendenschaar gespeeld. Terecht ging Sander op de schouders.

Aan de zijlijn kreeg hij nog een bloemetje uitgereikt. Intussen was het spel hervat. Mitchell van Oorschot was inmiddels de vervanger van Sander.

Vctoria  kwam nog een paar keer gevaarlijk voor het Vriendenschaardoel, maar zonder resultaat.  Eenmaal redde Roy voortreffelijk.

Het scorebord wees al 90 minuten aan, toen Vriendenschaar nog een keer uitbrak met een snelle combinatie. Karim Ghoulbzouri kon deze prachtige  aanval met een doelpunt bekronen. Zo werd een mooi slot aan de competitie gegeven. Uitslag 3-1.

14.00 Vriendenschaar - Victoria 3-1

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Door de uitslagen van vandaag zijn SCH '44 en Kampong bovenaan geeindigd. Beide ploegen moeten nu in een beslissingsduel uitmaken wie kampioen wordt en naar de tweede klasse promoveert. De verliezer speelt nacompetitie, evenals Houten en Wasmeer.
De kampioen periode 1 was Houten, periode 2 SCH '44, periode 3 Kampong. Omdat of SCH '44 of Kampong kampioen gaat worden, gaat de periodetitel van SCH of Kampong over naar de best geplaatste op de ranglijst die nog geen periodekampioen is. Dat wordt altijd Wasmeer!

Baarn en Waterwijk zijn gedegradeerd,. HDS en Aurora spelen nacompetitie en moeten langs deze weg kans zien om zich te handhaven in de derde klasse.