90'

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

4 mei 2014 14:00

Bogards, Q.L.J.

Een op zich goed spelend Vriendenschaar heeft toch met 3-0 klop van SCH '44 gekregen. Bij rust was het nog 1-0 door een vroeg doelpunt van SCH, in de 8e minuut. In de 78e minuut werd het 2-0 en in de allerlaatste seconden nog 3-0. Dat was wel geflatteerd.
In de tweede helft kon Vriendenschaar met een redelijk gerust gevoel spelen, doordat Aurora het al bij rust helemaal liet afweten en toen al met 0-3 achterstond. Aurora verloor uiteindelijk met 0-5, hetgeen inhield dat ons elftal het derdeklasserschap veilig stelde.

De wedstrijd was nauwelijks vijf minuten oud toen Boaz Souhuwat een uitgelezen kans kreeg. Na een schitterende dieptepass kon Boaz alleen op de keeper afstevenen, maar hij kon de actie niet goed afwerken. De bal ging centimeters naast de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

Drie minuten later kwam SCH wel op 1-0. Uit een corner werd de bal simpel ingekopt,waarbij doelman Vincent Rinck stond als aan de grond vastgenageld. Sander Verbeek schampte de bal nog met z'n haren voordat deze in het doel verdween.

Vriendenschaar herpakte zich na deze vroege tegenslag en begon aanvallender te voetballen.
Er kwamen twee goede kansen om de score gelijk te trekken. In beide gevallen kwam Karim el Ghoulbzouri in schietpositie. Bij de eerste keer wist Karim onvoldoende raad met de kans. Maar in de 28e minuut liet hij een ziedend schot los, dat echter zeer fraai door de SCH-keeper werd gestopt.
Farid Bouzbib kreeg eveneens een mooie kans. Hij nam de bal aan en na een omhaal ging de bal rakenings naast het SCH doel.
Tenslotte speelde Farid de bal vanuit het middenveld naar Boaz. Die ging er met de bal vandoor. Er liep een aantal Vriendenschaarspelers vrij, maar Boaz koos ervoor om uit een moeilijke hoek zelf te schieten. De bal ging jammer genoeg voorlangs het SCH-doel.

Bij de rust bleek Forza Almere al met 3-0 voor te staan bij Aurora, heel gunstig voor ons elftal. Wellicht ook een teken voor ons elftal om de schroom, als daarvan sprake is,  maar in de tweede helft helemaal af te werpen.

In de tweede helft zagen we aanvankelijk opnieuw een goed en aanvallend Vriendenschaar.
Dat resulteerde onder andere in de 54e minuut in een actie via Servanio Martina, waarna Chahid Badaoui de bal in zijn bezit kreeg. Ook hij kreeg echter de bal niet voorbij de SCH-keeper.

Na een kwartier spelen gaf Vriendenschaar het initiatief wat uit handen, waardoor SCH gevaarlijker kon worden. Bij een van de door SCH opgezette aanvallen kon Vincent Rinck met een geweldige reflex echter een tweede treffer voorkomen.

In de 78e minuut maakte SCH voor zichzelf een einde aan de onzekerheid. Vriendenschaar oefende weliswaar op dat moment druk uit, maar SCH brak uit en scoorde beheerst de 2-0.
Een minuut later leek Vriendenschaar iets terug te kunnen doen. Maar de door Farid Bouzbib afgevuurde vrije trap spatte op de kruising van paal en lat weer terug in het veld waarna SCH de bal weg kon werken.

In de slotseconden maakte SCH er nog 3-0. Na een een-tweetje.door het centrum van onze verdediging kwam de SCH-spits vrij voor Vincent en kon de hoek uitzoeken. Met deze 3-0 winstpartij deed SCH goede zaken, evenals een winnend Kampong, terwijl Houten, door een 0-1 nederlaag het loodje legde tegen Wasmeer.

Aan de onderkant van de ranglijst zijn de beslissingen nu allemaal gevallen: Baarn en Waterwijk degraderen naar de vierde klasse. HDS en Aurora gaan de nacompetitie in.

Farid Bouzbib: We zijn derdeklasser gebleven!

Voor de actuele stand, klik hier.

Ruud Veldhuizen maakte een fotoreportage. Een paar foto's zijn gewijd aan een voorwedstrijdje van pupillen van Vriendenschaar en SCH '44. Klik hier.

Het derde elftal werd kampioen na een 0-3 zege op Waterwijk 5, terwijl concurrent Sporting 3 zijn kansen verprutste door met 5-4 te verliesen van 's-Graveland.