Houten 1 (zon)

11'

27 april 2014 14:00

Pasman, J.M.

Vriendenschaar heeft de kleinst mogelijke nederlaag tegen Houten geleden: 0-1 werd het. Vriendenschaar speelde gewoon goed en was in het veld volkomen gelijkwaardig aan Houten. Alleen ontbrak het bij ons aan scorend vermogen. Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Houten het toch wel benauwd, maar het in de eerste helft gemaakte doelpunt gaf de doorslag. Concurrent Aurora kreeg een flink pak voor de broek van Wasmeer: 9-1. Aurora kan ons elftal niet meer in punten voorbij komen en het doelsaldo van ons is nu behoorlijk veel beter.

Een heel goed spelend Vriendenschaar gaf Houten in de eerste helft prima partij. Eigenlijk was sprake van een gellijkwaardige wedstrijd tot aan de rust. Er waren vele combinaties van ons elftal die mogelijkheden in zich hielden. Uit het veel grotere aantal corners dat Vriendenschaar mocht nemen, kan ook afgeleid worden dat Vriendenschaar goed stond te voetballen. Uiteraard kwam ook Houten aan aanvallen toe en dan kon je constateren dat van de voorwaartsen van Houten een grotere dreiging uitging dan de aanval van Vriendenschaar, althans in de eerste helft.

Vriendenschaar opende in de achtste minuut de score via Servanio Martina, maar die was net eerder wegens buitenspel terug gefloten. In de elfde minuut scoorde Houten en dat was een echt en bovendien zeer fraai doelpunt. Wel ging er op het middenveld een fout van een van onze spelers aan vooraf. Vriendenschaar was in balbezit, maar de bal werd in de voeten van een Houtenspeler gespeeld. Die gaf een bal  naar links over de volle breedte die goed aankwam op de linkerspits van Houten. Die nam de bal perfect in de lucht aan en plaatste van een redeljk grote afstand met een fraaie lob de bal over Vinent Rinck heen.

Tibor Veldhuizen moet opgelapt worden na een zware overtreding, die de speler van Houten een gele kaart opleverde. Maar verder was het een sportief duel..

Zeven minuten later had Houten kans op een tweede doelpunt, maar een schuiver vanaf de flank werd door Vincent corner getikt.
In de 28 en 29e minuut kreeg Vriendenschaar drie corners achter elkaar te nemen. Maar het eindigde allemaal  in een schot van Boaz: naast.
In de veertigste minuut kopte Houten rakelings over het Vriendenschaardoel. In de 43e minuut had Houten nog een schuiver in huis, gestopt door Vincent. In dezelfde minuut schoot Farid Bouzbib net naast.

Sander Verbeek komt net te laat.

De rust ging dus in met een 0-1 stand.

De tweede helft was min of meer een kopie va de eerste helft. Vriendenschaar ging meermalen in de aanval, forceerde verscheidene corners, maar de afmaker ontbrak opnieuw. Pas in de allerlaatste minuut waren er schoten van Vriendenschaar op het doel, onder andere van Boaz, die echt gevaarlijk waren.
Het aantal kansen voor Houten was in de tweede helft op de vingers van één hand te tellen, want onze verdediging gaf nauwelijks iets weg.

Het was en bleef 0-1 en daarmee kwam Houten goed weg. Complimenten voor onze eigen ploeg die gewoon goed stond te voetballen. Met een beetje meer fortuin had er een andere score op het bord kunnen staan.

De wedstrijd was in het algeheel aantrekkelijk om te zien. Beide ploegen lieten elkaar voetballen en qua sportiviteit was er weinig op aan te merken. Scheidsrechter Pasman floot zonder meer goed.

Doordat Aurora met 9-1 afgeserveerd werd door Wasmeer, heeft Vriendenschaar met nog twee wedstrrijden te gaan zes punten voorsprong op Aurora en een doelsaldo dat ook nog eens 11 doelpunten beter is; min of meer een bonuspunt voor Vriendenschaar.
Aurora moet van heel goede huize komen om dit nog goed te maken.

14.00 Waterwijk - Baarn 3-2
14.00 Vriendenschaar - Houten 0-1
14.00 Brederodes - +SCH '44 0-1
14.00 BFC - Victoria 6-3
14.00 Rada '46 - Kampong 0-1
14.00 Wasmeer - Aurora 9-1
14.30 Forza Almere - HDS 1-0

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.