... (penalty)
70'

13 april 2014 14:00

Kampen, N. van

Vriendenschaar heeft in Werkhoven met 2-2 gelijk gespeeld tegen Aurora. Vriendenschaar had het beste van het spel, maar moest het gelijke spel toestaan door een benutte penalty. Aurora kwam hierdoor het beste weg. Vooraf hadden we in ieder geval voor een gelijk spel getekend. De afstand tot Aurora bleef nu gehandhaafd op zes punten. Wel heeft Aurora nog een inhaalwedstrijd tegoed. Het blijft in de competitie zo wel heel spannend.

In het elftal van Vriendenschaar waren noodzakelijkerwijs enkele omzettingen gepleegd. Voorzien was vorige week zondag al dat Pascal Rinck door een schorsing zou ontbreken. Maar sinds afgelopen vrijdag ligt Martijn Wuite in het ziekenhuis met een gebroken kaak als gevolg van een ongeval. En daarop was uiteraard niet gerekend. Tenslotte werd op het allerlaatste moment Karim el Ghoulbzouri ingezet voor Chahid Badaoui.

Vriendenschaar leek te beseffen dat er vandaag wat op het spel stond. Het elftal probeerde wel het eigen spel te spelen en in de wetenschap dat Aurora daarentegen gevaar zou willen stichten door de 'lange bal'te hanteren.

In het eerste kwartier ging het Vriendenschaar goed af en Karim kreeg twee reele kansen na goed te zijn aangespeeld door zijn medespelers. Zowel in de vijfde als tiende minuut ontworstelde Karim zich aan zijn bewakers, maar stuitte hij ook twee keer op de keeper van Aurora.

Vriendenschaar bleef ook hierna de betere ploeg. Een voorzet van Maurice Sporkslede bracht Karim voor de derde keer in stelling, maar ook dit keer lukte het niet. Even later een voorzet van Boaz Souhwat op Bas van Overbeek, maar ook diens schot trof geen doel. Tot in de dertigste minuut Boaz een corner mocht nemen en deze kwam op maat bij Bas die raak kopte (0-1).

Jammer genoeg mocht ons elftal niet lang profiteren van deze op zich verdiende voorsprong. Een onoplettendheid in onze defensie zorgde ervoor dat Aurora aan de bal kwam en na een korte combinatie was het in de 35e minuut toch 1-1.

Ons elftal schoot gelukkig niet in een depressie door deze tegenvaller. Kort na het tegendoelpunt stuurde Niek Amelink Boaz Souhuwat weg, maar diens doelpoging leverde niks op. In de veertigste minuut scoorde Vriendenschaar toch weer met een wonderschoon doelpunt. Farid Bouzbib goochelde drie tegenstanders in de verkeerde richting en gaf de bal op maat af aan Karim en die scoorde met een mooie lob 1-2.

Vooralsnog had Aurora geen antwoord op het spel van Vriendenschaar. Er gebeurde weinig bijzonders meer en de rust ging met 1-2 in.

In het eerste kwartier na rust golfde het spel op en neer zonder dat er verandering in de stand kwam. Het spelbeeld was nog steeds het zelfde: Vriendenschaar probeerde combinerend tot een oplossing te komen en Aurora bleef aan de gang met de lange bal zonder daarmee echt gevaar te stichten. In de vijftigste mnuut verscheen Karim weer eens voor de keeper, maar die had de juiste afweer.

In de zeventigste minuut kwam de gelijkmaker van Aurora dan ook uit de lucht vallen. Bij een verdedigende actie van Niek Amelink en Servanio Martina kwam een aanvaller van Aurora in het strafschopgebied ten val. De scheidsrechter zag er een penalty in en legde de bal op de stip. De strafschop werd benut en Aurora was weer langszij gekomen.

De frustratie was van de gezichten van onze spelers af te lezen. De situatie werd nog vervelender toen Bas van Overbeek wegens twee keer geel van het veld af moest. Vriendenschaar moest nu zien de schade te beperken tot aan het eindsignaal.

Dat lukte. Vriendenschaar poogde in de slotfase met enkele afstandsschoten nog iets aan de stand te veranderen, zonder resultaat. Ook Aurora kwam nog met tien man te staan nadat een Auroraspeler een zware overtreding op Farid Bouzbib had gemaakt en terecht rood kreeg.

Met tien tegen tien eindigde de wedstrijd in 2-2.

14.30 Kampong - Baarn 4-2

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Ruud Veldhuizen maakte weer een mooie fotoreportage. Klik hier.

14.00 OSM '75 VR 1 - Vriendenschaar VR 2

Vriednenschaar 3 heeft de koppositie vaster in handen gekregen doordat Sporting 3 een 5-6 nederlaag leed tegen SO Soest 6.