D-pupillen zaterdag, D5, 4e klasse 73

5 april 2014 11:00

Kampioenswedstrijd:

PVCV D6 – Vriendenschaar D5   ->  uitslag 3-4

Vandaag (5-4-2014) vertrekken we richting Vleuten voor de wedstrijd tegen PVCV. Met 6 punten los en nog 3 wedstrijden te gaan moeten we winnen of gelijk spelen om het kampioenschap veilig te stellen. Vandaag kan het dus gebeuren.

Het spandoek is klaar, de confetti en champagne bij de hand. Het volledige elftal is aanwezig (16 man sterk). Tot nu toe onverslagen, dus het moet kunnen. Vorige keer thuis hebben we met 5-3 gewonnen dus we moeten er niet te gemakkelijk over denken.

De wedstrijd start pas om 11.15 uur i.p.v. 11.00 uur omdat alle pasjes visueel gecontroleerd moeten worden. Het is gelijk even gevaarlijk aan onze kant Hendrik is duidelijk wat zenuwachtig, maar Daniël ruimt de bal keurig op.

Al na 3 minuten weet Jelmer te scoren en staan we wat rustiger langs de lijn. Snel daarna schiet Dani hard op doel, maar hij is helaas naast. Dan Ravello op Daniël, Daniël schiet, helaas over. Jemer neemt een corner kopbeweging Robin, schot Dani, handen keeper.
Jelmer neemt weer een Corner, Anouar schiet en hij zit. 11.25 uur en het is 2-0. Dan gaat goed komen, maar we laten het spandoek toch nog maar even in de tas. Het ziet er allemaal een beetje rommelig uit. Er wordt veel heen en weer gespeeld, Dani – Revelllo – Anouar schot op doel van Marwan, tegen de lat. Dan wordt PVCV even gevaarlijk met mooi overspel van PVCV verslapt onze toch sterk spelende verdediging even, maar het schot is ver over.  Samenwerking tussen Jelmer en Revello, schot naast. Dan gaat PVCV ervandoor met weer mooi overspel schieten ze in. Het is om 11.39 uur 1-2. Het blijft spannend. Anouar krijgt een kans, de keeper is niet balvast, Ashwin probeert het nog een keer tegen de paal.

11:45 uur rust.

Om 11:50 uur beginnen we aan de tweede helft. PVCV start met een schot op doel, maar een mooie redding van Hendrik brengt even wat rust. Anouar gaat er als een speer vandoor, krijgt een duw, valt, de scheidsrechter laat doorspelen. Nog een schot van PVCV, een niet balvaste redding van Hendrik, maar Rafael lost het keurig op. De tweede helft ziet er niet best uit, we spelen mat, de spitsen blijven voorin hangen en we laten het spel beheersen door PVCV.  Ze scoren dan ook om 12:04 uur het is 2-2. Anouar gaat er in zijn eentje vandoor, maar schiet in de handen van de keeper. Dan om 12.14 uur, Ayoub deelt een duw uit, die de scheidsrechter afstraft met een penalty. Hij zit het is 3-2. De leiders/trainers van de D5 wisselen wat spelers, waardoor er meer structuur in ons spel lijkt te komen, maar we halen op lange na niet het niveau dat we kunnen. Een mooi aangegeven bal van Jelmer schiet Revello keurig in het is 3-3.
Dan een vrije trap, genomen door Revello, het oogt een beetje rommelig voor ons doel en Marwan schiet in de handen van de keeper. PVCV probeert nog een schot op doel maar schiet in Hendrik zijn handen. Om 12.17 uur komt het beslissende doelpunt, we hebben er lang op gewacht, Een mooi aangegeven bal door Dani aan Anouar, Anouar schiet en het is 3-4. Met nog drie minuten te gaan pakken we het spandoek erbij. Het kampioenschap is in de pocket. Een wedstrijd die zeker geen schoonheidsprijsje verdiend maar die we gelukkig met winst af hebben kunnen sluiten. Jongens proficiat!!