82'
87'

6 april 2014 14:00

Meijer, L.C.

Een eigenlijk zeer matig spelend Vriendenschaar heeft desondanks kans gezien met 3-0 over HDS te zegevieren. HDS speelde een uur lang beter, maar zag geen kans de meerderheid in enig doelpunt uit te drukken. De overwinning was niet echt verdiend, maar de punten waren hard en hard nodig. Het was op zich een goede dag voor Vriendenschaar gezien de andere uitslagen. Vriendenschaar speelde het laatste kwartier met tien man en scoorde toen pas twee keer.

Boaz Souhuwat ziet zich de weg versperd door een duikelende HDS-er.

De ploeg die in de eerste helft het beste voetbal liet zien, was zonder meer HDS. Door attent keepen van Vincent Rinck en door het feit dat het vizier van HDS niet 100% op scherp stond, kon HDS het betere spel niet in doelpunten tot uitdrukking brengen.
Vriendenschaar probeerde het ook wel, maar in aanvallende zin werd  te veel balverlies geleden bij het aannemen van de bal of het naar elkaar toe plaatsen.

Bas van Overbeek protesteert voor een overtreding.

HDS gaf al in het begin van de wedstrijd diverse visitekaartjes af. De ballen gingen soms vlak voorlangs het doel van Vriendenschaar of Vincent stond in de weg.

Pas na elf minuten spelen kon Vriendenschaar een aanval afsluiten met een gericht schot op doel, waarmee de keeper van HDS overigens geen moeite had,.
Daarna weer enige aanvallen van HDS. In de 25e minuut een corner voor Vriendenschaar. De bal werd te hard voor het doel gespeeld, waardoor Pascal niet meer bij de bal kon. Twee minuten later werd Boaz bij een aanval ten val gebracht. De door Pascal genomen vrije trap  ging echter hoog over het HDS-doel.

In de 32e minuut dan toch een onverwacht  doelpunt voor Vriendenschaar, gezien het spelbeeld eigenlijk  tegen de verhouding in. Een corner werd laag voorgezet. De aanval van Vriendenschaar schoot de bal driemaal van dichtbij in, maar pas bij de derde inzet wist Farid Bouzbib de bal in het doel te werken. HDS protesteerde wegens hands, maar de scheidsrechter ging daar niet op in.

Een minuut later had Pascal de stand zelfs naar 2-0 kunnen tillen, maar richting doel schoot hij de bal hard hoog en naast  over.

In de 37e en 38e minuut moest Vincent Rinck  handelend optreden en in de 40e minuut kopte HDS net naast. In de slotfase van de eerste helft werd een schot van Pascal op het doel, gestopt door de HDS-keeper.Daarna kreeg Bas van Overbeek nog een mogelijkheid, nadat de keeper de bal had losgelaten. Maar Bas schoot vervolgens tegen de keeper op.

Rust 1-0.

In de tweede helft zette HDS opnieuw druk om wat aan de achterstand te doen. Maar de HDS-aanval bleef een meester in het kansen missen. En Vriendenschaar bakte er tot dan ook niet veel van. De kans bleef bestaan dat HDS langszij zou komen, zo niet erger.

Tien minuten voor tijd kantelde de wedstrijd volkomen. HDS was ondertussen uitgevoetbald en mogelijk gefrustreerd door de gemiste kansen. Maar eerst moest Pascal Rinck het veld verlaten. Vriendenschaar had een vrije schop toegekend gekregen. Pascal raakte in een opstootje verzeild, deelde een tik uit en mocht de kleedkamer opzoeken.

Na dit opstootje kon Pascal vroegtijdig naar de kleedkamer.

Ineens ging het lopen bij Vriendenschaar. Niet door goed voetbal, maar door het benutten van kansen.
In de 82e minuut pikte Boaz Souhuwat de bal op, passeerde een tegenstander en scoorde 2-0. Vijf minuten later kon Boaz de bal opnieuw oppikken, Nu speelde hij Bas van Overbeek aan en die scoorde beheerst 3-0.

Niet goed voetballen en toch een ondubbelzinnige uitslag op het scorebord neerzetten, het gebeurt niet elke week. Maar we konden er domweg blij mee zijn. Vriendenschaar had nog meer geluk doordat de concurrentie om de tiende/elfde plaats allemaal punten lieten liggen.

De tweeentwintigjarige scheidsrechter floot een uitstekende wedstrijd. Daarmee was hij met afstand de beste man van het veld.

14.00 BFC = Houten 2-3
14.00 Brederodes = Aurora 2-0
14.00 Waterwijk - Kampong 2-5
14.00 Baarn  - Victoria 1-2
14.00 Wasmeer - Forza Almere 3-0
14.00 Vriendenschaar - HDS 3-0
14.00 Roda '46 -  SCH '44 1-4