83'
Bouzbib (penalty)

23 maart 2014 14:30

Wulf, A.C.

Vriendenschaar heeft in Almere met 4-2 klop gekregen van Forza Almere. Ons elftal liep eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan door slordig en onsamenhangend spel. Pas nadat Forza Almere op 4-0 was gekomen, deed ons elftal nog wat terug door twee doelpunten van Farid Bouzbib. Maar die konden niet verhullen dat Vriendenschaar deze zondag een zwakke partij afleverde.

Al na een halve minuut had Vriendenschaar de kans om de score te openen. Pascal Rinck ontving de bal en schoot net naast. Helaas was dat voorlopig de enige aanvallende daad van betekenis. Want een slordig spelend en veel balverlies lijdend Vriendenschaarelftal werd bij voortduring onder druk gezet door Forza. Vincent Rinck moest een aantal keren reddend optreden, anders had er er meteen somber voor ons elftal uit gezien. Vriendenschaar diende zich te beperken tot uitvallen. Bij een daarvan, in de zestiende minuut, scoorde Pascal, maar volgens de schedisrechter deed hij dat in buitenspelpositie. Rond de dertigste minuut kregen Pascal Rinck en Bas van Overbeek nog wel kansjes, maar verder was het toch vooral Forza dat de klok sloeg. En ook moesten de meegereisde Vriendenschaarsupporters met lede ogen toezien hoe ons elftal volhardde in het slordige spel.

Vlak voor rust maakte Forza de verdiende openingstreffer, maar de wijze waarop was illustratief. Vriendenschaar zette een aanval door het midden op, raakte de bal weer eens kwijt, Forza nam de aanval over en met een krullend schot werd Vincent geslagen. 1-0.
Een minuut later floot de scheidsrechter voor de rust.

Wie had gedacht dat de rust bij Vriendenschaar zou zijn benut om beter spelend voor de dag te komen in de tweede helft, kwam al heel snel bedrogen uit. Er waren nauwelijks twee minuten gespeeld of een Forza-aanvaller werd niet correct afgestopt. Vrije trap voor de Almeerders. De bal werd opzij gelegd en vervolgens raak ingeschoten.
Vriendenschaar mocht weer gaan aftrappen, raakte de bal onmiddellijk kwijt en Forza vloerde ons elftal in de 48e minuut met een derde treffer.

Ook het vierde doelpunt van Forza, in de 69e minuut, was tekenend. Een lange bal van achteren eindigde in een schot op het Vriendenschaardoel. Vincent trapte de bal weg die omhoog ging, door de harde wind werd meegenomen en daardoor vervolgens achter Vincent in het doel plofte.

Pas in de 72e minuut deed Vriendenschaar eindelijk wat terug. Farid Bouzbib ging er met de bal vandoor, omspeelde nog een tegenstander en scoorde vervolgens. De 'eer' was in ieder geval gered. In de 83e minuut kreeg de stand een nog wat draaglijker aanzien, nadat Farid in het strafschopgebied werd gevloerd nadat hij de bal van Tibor Veldhuizen had ontvangen. Farid nam de penalty zelf en scoorde de 4-2.

De scheidsrechter liet na de officiele speeltijd nog ruim acht minuten doorspelen, maar dat was ook het enige dat enigszins het vermelden waard was. Het was het einde van een voor Vriendenschaar ontmoedigende wedstrijd.

Vriendenschaar moet nu echt gaan oppassen om uit de gevarenzone te blijven, zeker als we in aanmerking nemen dat Aurora op plaats 11 nog twee wedstrijden heeft in te halen. Er kan veertien dagen 'nagedacht' worden hoe dat te doen. Komende zondag is er weer een inhaalprogramma. Dinsdag 1 maart oefent ons elftal thuis tegen LRC. aanvang van deze wedstrijd om 20.15 uur.

14.30 Forza Almere - Vriendenschaar 4-2

* Gestaakt tien minuten voor tijd bij een 2-1 stand; toen liep het elftal van Waterwijk het veld af, aldus de zegsman van Wasmeer.

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.
De gestaakte wedstrijd Wasmeer-Waterwijk is niet in de stand opgenomen.

Ruud Veldhuizen maakte weer een mooie fotoreportage van de helaas verloren gegane wedstrijd. Klik hier.

19.30 Brederodes 3 - Vriendenschaar 2

De berichtgeving over hert tweede elftal was wat verwarrend. Er zou sprake zijn van afgelasting, hetgeen ook op de website werd vermeld. Evernwel is de wedstrijd toch doorgegaan met een goede afloop voor ons tweede elftal zondag.